Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHartige soesjes met grijze garnalen en verse kaas
Delhaize logo
  • Hartige soesjes met grijze garnalen en verse kaas
    B

Hartige soesjes met grijze garnalen en verse kaas

door Gema Gomez
Hartige soesjes met grijze garnalen en verse kaasB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
20 porties
  • 2,5 dl water
  • 60 g boter
  • 130 g bloem
  • 4 eieren
  • 600 g verse kaas, natuur
  • 1 bosje basilicum
  • 1 biocitroen
  • 200 g grijze garnalen
  • peper
  • zout
  • 2,5 dl water
  • 60 g boter
  • 130 g bloem
  • 4 eieren
  • 600 g verse kaas, natuur
  • 1 bosje basilicum
  • 1 biocitroen
  • 200 g grijze garnalen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 15 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm het water in een steelpan, met de boter in stukken en een snuf zout. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem in 1 keer toe en meng op een heel zacht vuurtje met een houten lepel, tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Doe het deeg in een slakom en voeg de eieren één voor één toe, terwijl je telkens krachtig mengt. Het deeg moet soepel zijn, maar niet vloeibaar.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit, op voldoende afstand van elkaar, deegbolletjes ter grootte van een walnoot op de ovenplaat. Bak ze 15 min. in de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
3
Meng de verse kaas met 6 gehakte takjes basilicum, fijngeraspte citroenzeste en sap van de citroen (naar eigen smaak). Voeg 150 g grijze garnalen toe en breng verder op smaak. Doe de bereiding in een spuitzak en vul er de gehalveerde soesjes mee. Werk de bovenkant af met een beetje kaas, de rest van de grijze garnalen en kleine basilicumblaadjes.
4
Serveer bij het aperitief of als voorgerecht, met een kleine salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm het water in een steelpan, met de boter in stukken en een snuf zout. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem in 1 keer toe en meng op een heel zacht vuurtje met een houten lepel, tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Doe het deeg in een slakom en voeg de eieren één voor één toe, terwijl je telkens krachtig mengt. Het deeg moet soepel zijn, maar niet vloeibaar.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak met gladde tuit en spuit, op voldoende afstand van elkaar, deegbolletjes ter grootte van een walnoot op de ovenplaat. Bak ze 15 min. in de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
3
Meng de verse kaas met 6 gehakte takjes basilicum, fijngeraspte citroenzeste en sap van de citroen (naar eigen smaak). Voeg 150 g grijze garnalen toe en breng verder op smaak. Doe de bereiding in een spuitzak en vul er de gehalveerde soesjes mee. Werk de bovenkant af met een beetje kaas, de rest van de grijze garnalen en kleine basilicumblaadjes.
4
Serveer bij het aperitief of als voorgerecht, met een kleine salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 7.3 g - Koolhydraten: 9.3 g - Vezels: 0.4 g - Eiwitten: 10.5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 147 kcal - Vetten: 7.3 g - Koolhydraten: 9.3 g - Vezels: 0.4 g - Eiwitten: 10.5 g
Aperitief
Voorgerecht

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Meel
130 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Smeerkaas|Dubbelroom|200g
Maredsous Smeerkaas|Dubbelroom|200g
3 × 200 gr
2de tegen -50%
3
49
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
Delhaize Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
2 × 100 gr
2de tegen -40%
7
99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Nestlé Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
2+1 gratis
4
49
Totaal:
€33,03