Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Okonomiyaki
    C

Okonomiyaki

OkonomiyakiC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 12,5 dl water
  • 1/2 zakje bereiding voor misosoep (of verkruimeld bouillonblokje)
  • 75 g Chinese of groene kool
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 50 g verse inktvisringen
  • 50 g roze garnalen
  • 1 ei
  • 1 lente-ui
  • sauzen naar keuze: mayonaise, wasabi, hoisin, soja, ketchup, mosterd, gemarineerde gember, enz.
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 12,5 dl water
  • 1/2 zakje bereiding voor misosoep (of verkruimeld bouillonblokje)
  • 75 g Chinese of groene kool
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 50 g verse inktvisringen
  • 50 g roze garnalen
  • 1 ei
  • 1 lente-ui
  • sauzen naar keuze: mayonaise, wasabi, hoisin, soja, ketchup, mosterd, gemarineerde gember, enz.

Begin met koken

: 10 min. + 10 min. baktijd
1
Gebruik de garde om de bloem in het water los te roeren. Voeg de bereiding voor misosoep en het ei toe, roer goed. Voeg de fijngesneden kool toe en roer opnieuw.
2
Verhit de olie in een koekenpan en bak er de spekblokjes in aan. Voeg de in blokjes gesneden inktvis toe en de garnalen, roer 30 sec., doe er het beslag bij. Laat de onderkant bruin kleuren, draai de okonomiyaki om op een deksel van een kookpot, laat ‘m opnieuw in de pan glijden en laat de andere kant bruin bakken.
3
Bestrooi met de fijngesnipperde ui(tjes). Dien meteen op met de sauzen naar keuze. Je kan ze apart serveren of er mooie patronen mee maken op de pannenkoek.
4
Afhankelijk van je eigen smaak en van wat je in huis hebt, kan je met alle ingrediënten, behalve die van het beslag, variëren. De kool kan worden vervangen door ui, gekookte noedels, fijngesneden prei, enz. Je kan ham gebruiken, fijngesneden vers varkensvlees, gehakt rundvlees, alleen maar inktvis of garnalen, zalm, kaas, enz.
1
Gebruik de garde om de bloem in het water los te roeren. Voeg de bereiding voor misosoep en het ei toe, roer goed. Voeg de fijngesneden kool toe en roer opnieuw.
2
Verhit de olie in een koekenpan en bak er de spekblokjes in aan. Voeg de in blokjes gesneden inktvis toe en de garnalen, roer 30 sec., doe er het beslag bij. Laat de onderkant bruin kleuren, draai de okonomiyaki om op een deksel van een kookpot, laat ‘m opnieuw in de pan glijden en laat de andere kant bruin bakken.
3
Bestrooi met de fijngesnipperde ui(tjes). Dien meteen op met de sauzen naar keuze. Je kan ze apart serveren of er mooie patronen mee maken op de pannenkoek.
4
Afhankelijk van je eigen smaak en van wat je in huis hebt, kan je met alle ingrediënten, behalve die van het beslag, variëren. De kool kan worden vervangen door ui, gekookte noedels, fijngesneden prei, enz. Je kan ham gebruiken, fijngesneden vers varkensvlees, gehakt rundvlees, alleen maar inktvis of garnalen, zalm, kaas, enz.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 226; energie (kCal): 54; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 237,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 226; energie (kCal): 54; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 237,55
Aziatisch
Lactose vrij
Picknick
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Miso soup
Saitaku Miso soup
88 gr
2
85
Chinese kool
Delhaize Chinese kool
1 st
1
99
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Inktvistubes
Delhaize Inktvistubes
+/- 277 gr
+/-€
6
65
Scampi | Met Staart | Bio
Delhaize Scampi | Met Staart | Bio
125 gr
Bio
    4
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Mayonaise | Eieren
    Delhaize Mayonaise | Eieren
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    6 x 33 cl
    4
    55
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Totaal:
    +/-€22,91