1
Gebruik de garde om de bloem in het water los te roeren. Voeg de bereiding voor misosoep en het ei toe, roer goed. Voeg de fijngesneden kool toe en roer opnieuw.
2
Verhit de olie in een koekenpan en bak er de spekblokjes in aan. Voeg de in blokjes gesneden inktvis toe en de garnalen, roer 30 sec., doe er het beslag bij. Laat de onderkant bruin kleuren, draai de okonomiyaki om op een deksel van een kookpot, laat ‘m opnieuw in de pan glijden en laat de andere kant bruin bakken.
3
Bestrooi met de fijngesnipperde ui(tjes). Dien meteen op met de sauzen naar keuze. Je kan ze apart serveren of er mooie patronen mee maken op de pannenkoek.
4
Afhankelijk van je eigen smaak en van wat je in huis hebt, kan je met alle ingrediënten, behalve die van het beslag, variëren. De kool kan worden vervangen door ui, gekookte noedels, fijngesneden prei, enz. Je kan ham gebruiken, fijngesneden vers varkensvlees, gehakt rundvlees, alleen maar inktvis of garnalen, zalm, kaas, enz.
1
Gebruik de garde om de bloem in het water los te roeren. Voeg de bereiding voor misosoep en het ei toe, roer goed. Voeg de fijngesneden kool toe en roer opnieuw.
2
Verhit de olie in een koekenpan en bak er de spekblokjes in aan. Voeg de in blokjes gesneden inktvis toe en de garnalen, roer 30 sec., doe er het beslag bij. Laat de onderkant bruin kleuren, draai de okonomiyaki om op een deksel van een kookpot, laat ‘m opnieuw in de pan glijden en laat de andere kant bruin bakken.
3
Bestrooi met de fijngesnipperde ui(tjes). Dien meteen op met de sauzen naar keuze. Je kan ze apart serveren of er mooie patronen mee maken op de pannenkoek.
4
Afhankelijk van je eigen smaak en van wat je in huis hebt, kan je met alle ingrediënten, behalve die van het beslag, variëren. De kool kan worden vervangen door ui, gekookte noedels, fijngesneden prei, enz. Je kan ham gebruiken, fijngesneden vers varkensvlees, gehakt rundvlees, alleen maar inktvis of garnalen, zalm, kaas, enz.