Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKip met witloof op Brabantse wijze
Delhaize logo
  • Kip met witloof op Brabantse wijze
    B

Kip met witloof op Brabantse wijze

Kip met witloof op Brabantse wijzeB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 kippenbouten
  • 2 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 el bloem
  • 500 g fijnproevers witloof
  • 1 fles wit bier (33 cl)
  • 15 cl room met 20% v.g.
  • gehakte peterselie
  • 5 dl water
  • peper
  • 8 kippenbouten
  • 2 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 el bloem
  • 500 g fijnproevers witloof
  • 1 fles wit bier (33 cl)
  • 15 cl room met 20% v.g.
  • gehakte peterselie
  • 5 dl water
  • peper

Begin met koken

1
Snijd de kippenbouten ter hoogte van het gewricht in 2 stukken en bak ze aan alle kanten goudbruin in de helft van de boter en de helft van de olie in een grote pan op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Doe de rest van de olie in een diepe pan en bak er de spekblokjes en de gehakte ui(en) goudbruin in op middelhoog vuur. Bestrooi met bloem, meng 30 sec, voeg het bier toe en meng goed. Leg de uitgelekte stukken kip in de saus, zet een deksel op de pan en laat 30 min sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om.
3
Verwarm ondertussen de rest van de boter in een braadpan en bak er de witloofstronken goudbruin in. Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en laat ong. 20 min stoven, draai ze af en toe om.
4
Leg de gebakken stukken kip op een bord en zet de diepe pan 2 min van het vuur. Leg een vel keukenpapier op het sausoppervlak en neem het voorzichtig weg (het papier zal een groot deel van het vet absorberen). Voeg vervolgens de room toe, de kip en het witloof en laat nog 5 min sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm, bestrooid met gehakte peterselie. Dien op met kroketten.
1
Snijd de kippenbouten ter hoogte van het gewricht in 2 stukken en bak ze aan alle kanten goudbruin in de helft van de boter en de helft van de olie in een grote pan op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Doe de rest van de olie in een diepe pan en bak er de spekblokjes en de gehakte ui(en) goudbruin in op middelhoog vuur. Bestrooi met bloem, meng 30 sec, voeg het bier toe en meng goed. Leg de uitgelekte stukken kip in de saus, zet een deksel op de pan en laat 30 min sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om.
3
Verwarm ondertussen de rest van de boter in een braadpan en bak er de witloofstronken goudbruin in. Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en laat ong. 20 min stoven, draai ze af en toe om.
4
Leg de gebakken stukken kip op een bord en zet de diepe pan 2 min van het vuur. Leg een vel keukenpapier op het sausoppervlak en neem het voorzichtig weg (het papier zal een groot deel van het vet absorberen). Voeg vervolgens de room toe, de kip en het witloof en laat nog 5 min sudderen.
5
Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm, bestrooid met gehakte peterselie. Dien op met kroketten.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 514; energie (kCal): 124; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 943,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 514; energie (kCal): 124; vetten (g): 8,4; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 943,64
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Volvic Mineraal water | Niet bruisend | 4+2
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
2 × +/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Bier | Wit | 4,5% | Fles
Lupulus Bier | Wit | 4,5% | Fles
4 x 33 cl
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
6
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€31,13