1
Fruit de fijngesnipperde ui 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie, 1⁄3 van de boter, de kaneel en de oregano. Kruid met peper, zout, voeg de honing en de tomaten toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 200°C, op hetelucht + grill. Snijd de ongeschilde bintjes in schijfjes van ½ cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de bintjes over, smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
3
Bak het gehakt in een braadpan met de rest van de olijfolie en roer het goed los met een spatel. Voeg het vlees aan de tomatensaus toe, zodra het mooi goudbruin is. Breng verder op smaak en laat nog 10 min. pruttelen.
4
Smelt de rest van de boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de melk toe. Kruid met peper, zout en voeg de nootmuskaat toe. Laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken.
5
Bekleed de bodem van een ovenschaal met de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatensaus en leg er de helft van de ontdooide aubergineschijfjes bovenop. Herhaal deze stappen nog 1 keer en overgiet het geheel met de bechamelsaus. Bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heet op.
1
Fruit de fijngesnipperde ui 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie, 1⁄3 van de boter, de kaneel en de oregano. Kruid met peper, zout, voeg de honing en de tomaten toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 200°C, op hetelucht + grill. Snijd de ongeschilde bintjes in schijfjes van ½ cm dikte. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de bintjes over, smeer ze in met 2 el olijfolie en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
3
Bak het gehakt in een braadpan met de rest van de olijfolie en roer het goed los met een spatel. Voeg het vlees aan de tomatensaus toe, zodra het mooi goudbruin is. Breng verder op smaak en laat nog 10 min. pruttelen.
4
Smelt de rest van de boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de melk toe. Kruid met peper, zout en voeg de nootmuskaat toe. Laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken.
5
Bekleed de bodem van een ovenschaal met de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Overgiet met de helft van de tomatensaus en leg er de helft van de ontdooide aubergineschijfjes bovenop. Herhaal deze stappen nog 1 keer en overgiet het geheel met de bechamelsaus. Bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heet op.