Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde tonijn, saus met chilipeper en citroengras
Delhaize logo
  • Gegrilde tonijn, saus met chilipeper en citroengras
    A

Gegrilde tonijn, saus met chilipeper en citroengras

Gegrilde tonijn, saus met chilipeper en citroengrasA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 el ansjovispasta
  • 4 el arachideolie
  • 2 stengels citroengras
  • cayennepeper
  • 2 kleine rode uien
  • 4 limoenen
  • 1 rode peper
  • 4 steaks van geelvintonijn (150 g/stuk)
  • zout
  • 1/2 el ansjovispasta
  • 4 el arachideolie
  • 2 stengels citroengras
  • cayennepeper
  • 2 kleine rode uien
  • 4 limoenen
  • 1 rode peper
  • 4 steaks van geelvintonijn (150 g/stuk)
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe het sap van 3/4 van de limoenen met zout en peper in een diepe schotel. Wentel er de tonijnsteaks in en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.
2
Voor de saus: verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, en de zaadjes van de chilipeper, pel de ui(en). Hak alles fijn en doe dit mengsel in een kom. Voeg een mespunt cayennepeper toe, 2 eetlepels limoensap (voor 4 porties), de anjovispasta, 1/2 van de olie, peper en zout.
3
Meng alles zorgvuldig. Laat de tonijnsteaks uitlekken, smeer ze in met de resterende olie en grill ze aan elke kant 1 min. op een heel warm grilltoestel of onder de ovengrill.
4
Schik ze op de borden en bedruip met de saus, Sambal Matah genaamd.
1
Doe het sap van 3/4 van de limoenen met zout en peper in een diepe schotel. Wentel er de tonijnsteaks in en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.
2
Voor de saus: verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, en de zaadjes van de chilipeper, pel de ui(en). Hak alles fijn en doe dit mengsel in een kom. Voeg een mespunt cayennepeper toe, 2 eetlepels limoensap (voor 4 porties), de anjovispasta, 1/2 van de olie, peper en zout.
3
Meng alles zorgvuldig. Laat de tonijnsteaks uitlekken, smeer ze in met de resterende olie en grill ze aan elke kant 1 min. op een heel warm grilltoestel of onder de ovengrill.
4
Schik ze op de borden en bedruip met de saus, Sambal Matah genaamd.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 106; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 306,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 106; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 306,87
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht