⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippensalade met noedels op Thaise wijze
Delhaize logo
  • Kippensalade met noedels op Thaise wijze

Kippensalade met noedels op Thaise wijze

Kippensalade met noedels op Thaise wijze
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippenborstfilets
  • 2 el arachideolie
  • 1 bussel verse koriander
  • 10 cl sweet chili sauce
  • 1 pakje fijne rice noodles
  • 1 stuk gember
  • 1 stengel citroengras
  • 4 takjes munt
  • 3 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • zout
  • 500 g kippenborstfilets
  • 2 el arachideolie
  • 1 bussel verse koriander
  • 10 cl sweet chili sauce
  • 1 pakje fijne rice noodles
  • 1 stuk gember
  • 1 stengel citroengras
  • 4 takjes munt
  • 3 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • zout

Begin met koken

: 20 minuten
1
Hak de kip met een mes fijn tot een soort van tartaar.
2
Doe de olie in een diepe pan en bak er de kipstukjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg de geraspte gember toe, zout en het fijngehakte chilipepertje, roer 1 min. en neem van het vuur.
3
Leg de noedels in een kookpot met kokend water, neem meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 2 min. rusten. Giet de noedels af en spoel ze goed onder koud stromend water.
4
Halveer de komkommer overlangs, verwijder de zaadjes en snij de helften in fijne plakjes. Hak het citroengras zo fijn mogelijk. Hak de koriander en de munt grof.
5
Pers 10 cl sap uit de limoenen en meng het sap met de sweet chili sauce.
6
Doe de goed uitgelekte noedels in een grote kom en voeg de kip toe, de komkommer, het citroengras, de kruiden en de saus. Meng goed en breng op smaak.
7
Serveer koel.
1
Hak de kip met een mes fijn tot een soort van tartaar.
2
Doe de olie in een diepe pan en bak er de kipstukjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Voeg de geraspte gember toe, zout en het fijngehakte chilipepertje, roer 1 min. en neem van het vuur.
3
Leg de noedels in een kookpot met kokend water, neem meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 2 min. rusten. Giet de noedels af en spoel ze goed onder koud stromend water.
4
Halveer de komkommer overlangs, verwijder de zaadjes en snij de helften in fijne plakjes. Hak het citroengras zo fijn mogelijk. Hak de koriander en de munt grof.
5
Pers 10 cl sap uit de limoenen en meng het sap met de sweet chili sauce.
6
Doe de goed uitgelekte noedels in een grote kom en voeg de kip toe, de komkommer, het citroengras, de kruiden en de saus. Meng goed en breng op smaak.
7
Serveer koel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Chili explosion mix
Santa Maria Kruiden | Chili explosion mix
2 × 70 gr
5
55
Mie | Chinese
Soubry Mie | Chinese
250 gr
0
89
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Komkommer
    Delhaize Komkommer
    1 st
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €29,94