1
Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
2
Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
3
Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
4
Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
5
Coupez les tomates et l’aubergine en cubes et ajoutez-les. Laissez cuire encore ± 10 min.
6
Puis, ajoutez les moules rincées et laissez cuire encore pendant ± 5 min.
7
Servez les moules dans un bol avec un fond de sauce, un peu de coriandre et les frites à part.
8
Préparez une mayonnaise piquante en mélangeant de la sauce sriracha dans une mayonnaise classique.
1
Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
2
Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
3
Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
4
Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
5
Coupez les tomates et l’aubergine en cubes et ajoutez-les. Laissez cuire encore ± 10 min.
6
Puis, ajoutez les moules rincées et laissez cuire encore pendant ± 5 min.
7
Servez les moules dans un bol avec un fond de sauce, un peu de coriandre et les frites à part.
8
Préparez une mayonnaise piquante en mélangeant de la sauce sriracha dans une mayonnaise classique.