Recept zoekresultatenMosselen met rode curry
Delhaize logo
  • Mosselen met rode curry
    C

Mosselen met rode curry

Mosselen met rode curryC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 quelques tomaten
  • 1 aubergine
  • 6 dl kokosmelk
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 kl currypasta (rode of groen)
  • 1 el vissaus
  • 1 kl sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 quelques tomaten
  • 1 aubergine
  • 6 dl kokosmelk
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 kl currypasta (rode of groen)
  • 1 el vissaus
  • 1 kl sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 stengels citroengras

Begin met koken

: 30 min. + 15 à 20 min.
1
Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
2
Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
3
Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
4
Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
5
Coupez les tomates et l’aubergine en cubes et ajoutez-les. Laissez cuire encore ± 10 min.
6
Puis, ajoutez les moules rincées et laissez cuire encore pendant ± 5 min.
7
Servez les moules dans un bol avec un fond de sauce, un peu de coriandre et les frites à part.
8
Préparez une mayonnaise piquante en mélangeant de la sauce sriracha dans une mayonnaise classique.
1
Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
2
Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
3
Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
4
Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
5
Coupez les tomates et l’aubergine en cubes et ajoutez-les. Laissez cuire encore ± 10 min.
6
Puis, ajoutez les moules rincées et laissez cuire encore pendant ± 5 min.
7
Servez les moules dans un bol avec un fond de sauce, un peu de coriandre et les frites à part.
8
Préparez une mayonnaise piquante en mélangeant de la sauce sriracha dans une mayonnaise classique.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 73; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 495,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 73; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 495,01
Aziatisch
Gluten vrij
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Verse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse mosselen | Super 60/70
2 kg
8
79
Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
50 cl
-25%
4
34
€5,79
Mild curry paste
Patak's Mild curry paste
165 gr
2
19
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29
    Totaal:
    €28,84