Recept zoekresultatenMosselen met rode curry
Delhaize logo
  • Mosselen met rode curry
    C

Mosselen met rode curry

Mosselen met rode curryC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 2 el rodecurrypasta
  • 1 brik kokosmelk (2,5 dl)
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk verse gember (3cm)
  • 1/2 rode peper
  • 1 kl kurkuma
  • peper en zout
  • 3 lente-uitjes (voor de afwerking)
  • 1 limoensap (voor de afwerking)
  • enkele takjes peterselie of koriander (voor de afwerking)
  • brood naar keuze (voor de afwerking)
  • 2 kg mosselen
  • 1 sjalot
  • 2 el rodecurrypasta
  • 1 brik kokosmelk (2,5 dl)
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk verse gember (3cm)
  • 1/2 rode peper
  • 1 kl kurkuma
  • peper en zout
  • 3 lente-uitjes (voor de afwerking)
  • 1 limoensap (voor de afwerking)
  • enkele takjes peterselie of koriander (voor de afwerking)

Begin met koken

: 30 min. + 15 à 20 min.
1
Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
2
Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
3
Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
4
Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
1
Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
2
Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
3
Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
4
Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 394; energie (kCal): 95; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 590,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 394; energie (kCal): 95; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 590,9
Gluten vrij
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Frische Miesmuscheln 70/+ | extra
Delhaize Frische Miesmuscheln 70/+ | extra
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
6
99
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Curry | Pasta | Rood
    Delhaize Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    1
    65
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    2
    99
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    3
    35
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    3
    55
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Kleine witte broodjes
    Delhaize Kleine witte broodjes
    300 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    59

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    4
    29
    Totaal:
    €30,50

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.