ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMosselen met poulettesaus
Delhaize logo
  • Mosselen met poulettesaus
    C

Mosselen met poulettesaus

Mosselen met poulettesausC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 citroen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kg mosselen (jumboā€™s)
  • peper
  • 1 sjalot
  • 10 cl verse room
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 citroen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kg mosselen (jumboā€™s)
  • peper
  • 1 sjalot
  • 10 cl verse room

Begin met koken

1
Zet 4 schaaltjes in de oven om op te warmen.
2
Spoel de mosselen grondig en doe ze in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe en de fijngesnipperde sjalot. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat de mosselen in de pot. Dek af.
3
Laat de boter met het geperste knoflookteentje smelten in een steelpan. Bestrooi met bloem, meng 1 min. Giet het kookvocht door een zeer fijne zeef en voeg het geleidelijk aan en al roerend bij het botermengsel. Doe er het sap van de citroen en de room bij: breng aan de kook op middelhoog vuur en roer regelmatig. Neem van het vuur, voeg de eierdooiers toe en roer krachtig. Breng op smaak.
4
Verwijder de bovenste schelphelft van de mosselen. Verdeel de mosselen over de schaaltjes, overgiet met de saus, bestrooi met de bieslook en serveer meteen met brood.
1
Zet 4 schaaltjes in de oven om op te warmen.
2
Spoel de mosselen grondig en doe ze in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe en de fijngesnipperde sjalot. Dek de pot af en laat de mosselen 4 min op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat de mosselen in de pot. Dek af.
3
Laat de boter met het geperste knoflookteentje smelten in een steelpan. Bestrooi met bloem, meng 1 min. Giet het kookvocht door een zeer fijne zeef en voeg het geleidelijk aan en al roerend bij het botermengsel. Doe er het sap van de citroen en de room bij: breng aan de kook op middelhoog vuur en roer regelmatig. Neem van het vuur, voeg de eierdooiers toe en roer krachtig. Breng op smaak.
4
Verwijder de bovenste schelphelft van de mosselen. Verdeel de mosselen over de schaaltjes, overgiet met de saus, bestrooi met de bieslook en serveer meteen met brood.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 146; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 261,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 146; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 261,05
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht