1
Verwarm de oven voor op th. 5- 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe de olie en 1 eetlepel citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
3
Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt.
4
Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde halve bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken. Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
5
Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
6
Rectifiez l’assaisonnement, ajoutez le persil et éventuellement 1 ou 2 c à soupe de jus de citron, selon vos goûts.
7
Garnissez les bouchées et servez aussitôt, avec du riz, de la purée ou des frites.
1
Verwarm de oven voor op th. 5- 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe de olie en 1 eetlepel citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
3
Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt.
4
Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde halve bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken. Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
5
Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.
6
Rectifiez l’assaisonnement, ajoutez le persil et éventuellement 1 ou 2 c à soupe de jus de citron, selon vos goûts.
7
Garnissez les bouchées et servez aussitôt, avec du riz, de la purée ou des frites.