Recept zoekresultatenMosselen met pastis, pasta en aioli
Delhaize logo

Mosselen met pastis, pasta en aioli

Mosselen met pastis, pasta en aioli
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kg mosselen
  • 8 el pastis
  • 2 takjes verse dille
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl mosterd van Dijon
  • 13 cl olijfolie (voor de aioli)
  • 1 kl citroensap
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 1 kl zout
  • peper
  • 8 g tagliatelle
  • 2 uien
  • zwarte peper
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur
  • 4 kg mosselen
  • 8 el pastis
  • 2 takjes verse dille
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kl mosterd van Dijon
  • 13 cl olijfolie (voor de aioli)
  • 1 kl citroensap
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 1 kl zout
  • peper
  • 8 g tagliatelle
  • 2 uien
  • zwarte peper
  • 1 eierdooier op kamertemperatuur

Begin met koken

: 25 min
1
Aioli: plet de teentjes knoflook en het zout in een vijzel tot je een fijne massa krijgt. Doe deze in een slakom met de eierdooier, voeg er de mosterd aan toe en roer net zoals bij mayonaise, terwijl je beetje bij beetje de olijf- en zonnebloemolie toevoegt. Doe het citroensap erbij en kruid naar smaak.
2
Was de mosselen in stromend koud water en laat ze uitlekken.
3
Kook de pasta al dente.
4
Zet twee grote kookpotten op het fornuis en doe in beide 2 el olijfolie en een in plakjes gesneden ui. Fruit de uien 2 min en doe vervolgens de mosselen in de potten. Doe het deksel op de potten en verwarm op een hoog vuur.
5
Voeg de pastis en de zwarte peper toe, schud goed en laat verder koken.
6
Laat de pasta uitlekken, verdeel hem over grote, diepe borden of kleine mosselpotjes. Doe er de mosselen en wat kookvocht bij, meng en besprenkel met wat olijfolie. Decoreer met wat dille. Serveer onmiddellijk samen met de aioli in een apart kommetje.
1
Aioli: plet de teentjes knoflook en het zout in een vijzel tot je een fijne massa krijgt. Doe deze in een slakom met de eierdooier, voeg er de mosterd aan toe en roer net zoals bij mayonaise, terwijl je beetje bij beetje de olijf- en zonnebloemolie toevoegt. Doe het citroensap erbij en kruid naar smaak.
2
Was de mosselen in stromend koud water en laat ze uitlekken.
3
Kook de pasta al dente.
4
Zet twee grote kookpotten op het fornuis en doe in beide 2 el olijfolie en een in plakjes gesneden ui. Fruit de uien 2 min en doe vervolgens de mosselen in de potten. Doe het deksel op de potten en verwarm op een hoog vuur.
5
Voeg de pastis en de zwarte peper toe, schud goed en laat verder koken.
6
Laat de pasta uitlekken, verdeel hem over grote, diepe borden of kleine mosselpotjes. Doe er de mosselen en wat kookvocht bij, meng en besprenkel met wat olijfolie. Decoreer met wat dille. Serveer onmiddellijk samen met de aioli in een apart kommetje.
Nutritionele informatie
Energie: 618 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Verse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse mosselen | Super 60/70
2 × 2 kg
8
79
Pastis | 45% Alc
Pastis 51 Pastis | 45% Alc
70 cl
21
49
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
2
95
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69

Reeds in je keuken

Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Totaal:
        €53,01