⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMosselen à l’escabèche met mango, limoen en koriander
Delhaize logo
  • Mosselen à l’escabèche met mango, limoen en koriander
    A

Mosselen à l’escabèche met mango, limoen en koriander

door Jeroen De Pauw
Mosselen à l’escabèche met mango, limoen en korianderA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg mosselen
  • 1 bussel koriander
  • 10 cl droge witte wijn
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 mango
  • zout
  • peper
  • 1 sjalot (voor de dressing)
  • 2 cm gember (voor de dressing)
  • 1 tige citroengrasstengel (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de dressing)
  • 3 limoenen (voor de dressing)
  • 5 cl gembersiroop (voor de dressing)
  • 1 kg mosselen
  • 1 bussel koriander
  • 10 cl droge witte wijn
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 mango
  • zout
  • peper
  • 1 sjalot (voor de dressing)
  • 2 cm gember (voor de dressing)
  • 1 tige citroengrasstengel (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de dressing)
  • 3 limoenen (voor de dressing)
  • 5 cl gembersiroop (voor de dressing)

Begin met koken

: 35 min. + 2u30 koeltijd
1
Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het gehakte sjalotje, de geraspte gember, de gesnipperde citroengrasstengel (verwijder eerst de 2 buitenste lagen) en het gehakte teentje knoflook. Giet er de gembersiroop bij en laat 2 u in de koelkast rusten.
2
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Laat de mosselen een beetje afkoelen en haal ze dan uit hun schelp.
3
Snijd de mango in blokjes en snipper de lente-uitjes. Hak de rode peper en de koriander. Doe alles in een kleine slakom, voeg de mosselen toe en de gefilterde dressing.
4
Dek af en laat 30 min. in de koelkast rusten.
5
Dien koel op als voorgerecht en geef er lekker vers brood bij. Een paar takjes munt of koriander zorgen voor een frisse groene afwerking.
1
Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het gehakte sjalotje, de geraspte gember, de gesnipperde citroengrasstengel (verwijder eerst de 2 buitenste lagen) en het gehakte teentje knoflook. Giet er de gembersiroop bij en laat 2 u in de koelkast rusten.
2
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Laat de mosselen een beetje afkoelen en haal ze dan uit hun schelp.
3
Snijd de mango in blokjes en snipper de lente-uitjes. Hak de rode peper en de koriander. Doe alles in een kleine slakom, voeg de mosselen toe en de gefilterde dressing.
4
Dek af en laat 30 min. in de koelkast rusten.
5
Dien koel op als voorgerecht en geef er lekker vers brood bij. Een paar takjes munt of koriander zorgen voor een frisse groene afwerking.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,3 g
Gluten vrij

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gember siroop
5

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Mango
Delhaize Mango
1 st
1
99
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Fijngesneden look
    Delhaize Fijngesneden look
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    75
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59

    Reeds in je keuken

    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €19,16