1
Taboulé: kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel in koud water en laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in halve schijfjes en de feta in blokjes. Voeg ze toe aan de couscous samen met de olijfolie, plukjes dille, peper, zout en - naar eigen smaak - citroensap.
2
Tzatziki: rasp de komkommer met de grove kant van de rasp. Bestrooi hem met zout en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng met de yoghurt, de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook en naar eigen smaak ook wat citroensap. Kruid bij.
3
Muntsaus: mix de muntblaadjes, de peterselieblaadjes, de olie, de azijn en de geperste teentjes knoflook fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.
4
Wil je ook minibloemkolen en/of miniromanesco grillen? Snijd ze eerst in parten, kook ze 2 min. in gezouten kokend water en laat ze in koud water schrikken. Snijd de courgettes in partjes, schil de wortelen en halveer ze. Smeer alle groenten lichtjes in met olie. Kruid ze met peper en zout.
5
Kruidenmix voor het vlees: meng alle opgelijste ingrediënten. Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8. Maak kleine burgers en steek 2 kleine houten prikkers in elke burger. Smeer de burgers en de merguezworsten in met olijfolie.
6
Snijd de lamsnoten in blokjes en rijg ze op kleine satéstokjes. Breng de lamsnoten, de lage ribben en de mignonettes op smaak met de kruidenmix.
7
Rooster het vlees en de groenten op een grote grill, op de barbecue of onder de ovengrill. Dien ze op met de taboulé, de tzatziki en de muntsaus.
1
Taboulé: kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Spoel in koud water en laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in halve schijfjes en de feta in blokjes. Voeg ze toe aan de couscous samen met de olijfolie, plukjes dille, peper, zout en - naar eigen smaak - citroensap.
2
Tzatziki: rasp de komkommer met de grove kant van de rasp. Bestrooi hem met zout en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng met de yoghurt, de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook en naar eigen smaak ook wat citroensap. Kruid bij.
3
Muntsaus: mix de muntblaadjes, de peterselieblaadjes, de olie, de azijn en de geperste teentjes knoflook fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.
4
Wil je ook minibloemkolen en/of miniromanesco grillen? Snijd ze eerst in parten, kook ze 2 min. in gezouten kokend water en laat ze in koud water schrikken. Snijd de courgettes in partjes, schil de wortelen en halveer ze. Smeer alle groenten lichtjes in met olie. Kruid ze met peper en zout.
5
Kruidenmix voor het vlees: meng alle opgelijste ingrediënten. Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peper en zout. Verdeel de bereiding in 8. Maak kleine burgers en steek 2 kleine houten prikkers in elke burger. Smeer de burgers en de merguezworsten in met olijfolie.
6
Snijd de lamsnoten in blokjes en rijg ze op kleine satéstokjes. Breng de lamsnoten, de lage ribben en de mignonettes op smaak met de kruidenmix.
7
Rooster het vlees en de groenten op een grote grill, op de barbecue of onder de ovengrill. Dien ze op met de taboulé, de tzatziki en de muntsaus.