⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCourgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla en waterkers
Delhaize logo
  • Courgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla en waterkers
    A

Courgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla en waterkers

door Sofie Dumont
Courgettes gevuld met lamsvlees, aardappelsla en waterkersA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 8 ronde courgettes
  • 1 sjalot
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 blok halloumi (2 x 225 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout
  • 400 g rode krieltjes (voor de aardappelsla)
  • 1 citroen (voor de aardappelsla)
  • 2 bussels waterkers (voor de aardappelsla)
  • 1 sjalot (voor de aardappelsla)
  • 2 el mosterd (voor de aardappelsla)
  • 4 el olijfolie (voor de aardappelsla)
  • 800 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 8 ronde courgettes
  • 1 sjalot
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 blok halloumi (2 x 225 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout
  • 400 g rode krieltjes (voor de aardappelsla)
  • 1 citroen (voor de aardappelsla)
  • 2 bussels waterkers (voor de aardappelsla)
  • 1 sjalot (voor de aardappelsla)
  • 2 el mosterd (voor de aardappelsla)
  • 4 el olijfolie (voor de aardappelsla)

Begin met koken

: 25 min. + 35 min. kooktijd
1
Rooster de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Meng het gehakt met de pijnboompitten, de gehakte sjalot, de in kleine blokjes gesneden halloumi’, de fijngehakte rozemarijn, de komijn en peper. Breng verder op smaak, maar let op: halloumi is op zich al heel gezouten.
3
Snijd een hoedje van de courgettes, hol ze uit met een parisiennelepel en vul ze rijkelijk met gehakt. Smeer een ovenschaal met olie in en schik er de courgettes in.
4
Maak de hoedjes vast met een satéstokje en bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Schuif ze 35 min. in de oven. Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier, en snijd ze in 2. Meng het citroensap met de olie, de mosterd, de fijngesnipperde sjalot, peper en zout. Voeg de warme krieltjes toe en meng.
5
Verwijder de dikke stengels van de waterkers. Meng hem net voor het opdienen met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij de gevulde courgettes.
1
Rooster de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Meng het gehakt met de pijnboompitten, de gehakte sjalot, de in kleine blokjes gesneden halloumi’, de fijngehakte rozemarijn, de komijn en peper. Breng verder op smaak, maar let op: halloumi is op zich al heel gezouten.
3
Snijd een hoedje van de courgettes, hol ze uit met een parisiennelepel en vul ze rijkelijk met gehakt. Smeer een ovenschaal met olie in en schik er de courgettes in.
4
Maak de hoedjes vast met een satéstokje en bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Schuif ze 35 min. in de oven. Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier, en snijd ze in 2. Meng het citroensap met de olie, de mosterd, de fijngesnipperde sjalot, peper en zout. Voeg de warme krieltjes toe en meng.
5
Verwijder de dikke stengels van de waterkers. Meng hem net voor het opdienen met de aardappelen. Serveer als bijgerecht bij de gevulde courgettes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 125; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1086,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 125; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1086,75
Pasen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
2
69
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
2 × 90 gr
6
39
Halloumi kaas | Classic
Alambra Halloumi kaas | Classic
225 gr
3
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Minikrieltjes | Bistro
Delhaize Minikrieltjes | Bistro
425 gr
1
35
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Waterkers
Delhaize Waterkers
2 × 120 gr
1
99
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35

Reeds in je keuken

Gehakt | Lam | Zonder kruiden
Delhaize Gehakt | Lam | Zonder kruiden
3 × +/- 350 gr
+/-€
5
58
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€31,12