Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMiniclafoutis met kerstomaten en garnalen
Delhaize logo
  • Miniclafoutis met kerstomaten en garnalen
    B

Miniclafoutis met kerstomaten en garnalen

Miniclafoutis met kerstomaten en garnalenB
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 250 g kleine kerstomaten
  • 150 g kleine roze garnalen
  • 30 g bloem
  • 1 g boter
  • 12 blaadjes basilicum (ter versiering)
  • peper
  • 25 cl lichte verse room
  • 3 eieren
  • 250 g kleine kerstomaten
  • 150 g kleine roze garnalen
  • 30 g bloem
  • 1 g boter
  • 12 blaadjes basilicum (ter versiering)
  • peper
  • 25 cl lichte verse room
  • 3 eieren

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Smeer 12 minisoufflékommetjes in met boter.
3
Halveer de kerstomaten, meng met garnalen en fijngehakte basilicum. Verdeel over de kommetjes.
4
Meng de bloem en 1 ei met de garde. Voeg de overige eieren en room toe; breng op smaak met peper en zout. Giet in de kommetjes.
5
Bak 15 min. in de oven.
6
Dien warm of koud op, versierd met een basilicumblaadje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Smeer 12 minisoufflékommetjes in met boter.
3
Halveer de kerstomaten, meng met garnalen en fijngehakte basilicum. Verdeel over de kommetjes.
4
Meng de bloem en 1 ei met de garde. Voeg de overige eieren en room toe; breng op smaak met peper en zout. Giet in de kommetjes.
5
Bak 15 min. in de oven.
6
Dien warm of koud op, versierd met een basilicumblaadje.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 71,22
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 71,22
Frans
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes