Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMarokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaalouk
Delhaize logo
A

Marokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaalouk

Marokkaanse salade met geroosterde kikkererwten en courgettezaaloukA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 rode paprika's
  • 250 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper
  • 1 blik kikkererwten 240 g, uitgelekt gewicht (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 el olijfolie (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl ras-el-hanout (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1 kl kurkuma (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl korianderpoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl komijnpoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1/2 kl fleur de sel (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 courgettes (voor de courgettezaalouk)
  • 2 grote tomaten (voor de courgettezaalouk)
  • 4 el olijfolie (voor de courgettezaalouk)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de courgettezaalouk)
  • 3 teentjes verse knoflook (voor de courgettezaalouk)
  • 1 el komijnpoeder (voor de courgettezaalouk)
  • 250 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
  • 2 el olijfolie (voor de yoghurtsaus)
  • 1 kl komijnpoeder (voor de yoghurtsaus)
  • 3 rode paprika's
  • 250 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper
  • 1 blik kikkererwten 240 g, uitgelekt gewicht (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 el olijfolie (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl ras-el-hanout (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 1 kl kurkuma (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl korianderpoeder (voor de geroosterde kikkererwten)
  • 2 kl komijnpoeder (voor de geroosterde kikkererwten)

Begin met koken

: 55 min.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze onder koud water en meng ze met alle ingrediënten. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het mengsel in 1 laag over. Schuif 45 min in de oven.
2
Maak de zaalouk: snijd het vel van de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 sec in kokend water, laat ze onder koud water schrikken en schil ze. Ontpit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de tomaten, de komijn en de grofgehakte peterselieblaadjes toe en fruit zachtjes verder. Snijd intussen de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met de tomaten in de braadpan, zet het deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur, plet de zaalouk met een vork, giet ze in een kom en breng verder op smaak.
3
Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Ontpit 2 paprika’s en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Voeg de paprikaplakjes in de braadpan toe, samen met het paprikapoeder en de helft van de gehalveerde kerstomaten. Fruit 10 min op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
5
Snijd de rest van de kerstomaten in 2. Snijd de resterende ontpitte paprika en de rode ui in fijne plakjes. Dresseer ze op een schaal, met peterselieplukjes en de koriander. Voeg de kikkererwten toe en serveer met de 3 andere bereidingen (eventueel in aparte kommen). Dien op kamertemperatuur op, met platbrood.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze onder koud water en meng ze met alle ingrediënten. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het mengsel in 1 laag over. Schuif 45 min in de oven.
2
Maak de zaalouk: snijd het vel van de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 sec in kokend water, laat ze onder koud water schrikken en schil ze. Ontpit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de tomaten, de komijn en de grofgehakte peterselieblaadjes toe en fruit zachtjes verder. Snijd intussen de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met de tomaten in de braadpan, zet het deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur, plet de zaalouk met een vork, giet ze in een kom en breng verder op smaak.
3
Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Ontpit 2 paprika’s en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Voeg de paprikaplakjes in de braadpan toe, samen met het paprikapoeder en de helft van de gehalveerde kerstomaten. Fruit 10 min op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
5
Snijd de rest van de kerstomaten in 2. Snijd de resterende ontpitte paprika en de rode ui in fijne plakjes. Dresseer ze op een schaal, met peterselieplukjes en de koriander. Voeg de kikkererwten toe en serveer met de 3 andere bereidingen (eventueel in aparte kommen). Dien op kamertemperatuur op, met platbrood.
Nutritionele informatie
A
Energie: 468 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Orientaals
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Knoflook | Netje
Delhaize Knoflook | Netje
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Kikkererwten
Hak Kikkererwten
215 gr
2de tegen -50%
2
59
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    -10% voor 3
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €56,47