1
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze onder koud water en meng ze met alle ingrediënten. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het mengsel in 1 laag over. Schuif 45 min in de oven.
2
Maak de zaalouk: snijd het vel van de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 sec in kokend water, laat ze onder koud water schrikken en schil ze. Ontpit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de tomaten, de komijn en de grofgehakte peterselieblaadjes toe en fruit zachtjes verder. Snijd intussen de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met de tomaten in de braadpan, zet het deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur, plet de zaalouk met een vork, giet ze in een kom en breng verder op smaak.
3
Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Ontpit 2 paprika’s en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Voeg de paprikaplakjes in de braadpan toe, samen met het paprikapoeder en de helft van de gehalveerde kerstomaten. Fruit 10 min op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
5
Snijd de rest van de kerstomaten in 2. Snijd de resterende ontpitte paprika en de rode ui in fijne plakjes. Dresseer ze op een schaal, met peterselieplukjes en de koriander. Voeg de kikkererwten toe en serveer met de 3 andere bereidingen (eventueel in aparte kommen). Dien op kamertemperatuur op, met platbrood.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze onder koud water en meng ze met alle ingrediënten. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het mengsel in 1 laag over. Schuif 45 min in de oven.
2
Maak de zaalouk: snijd het vel van de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 sec in kokend water, laat ze onder koud water schrikken en schil ze. Ontpit de tomaten en snijd ze in grote stukken. Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de tomaten, de komijn en de grofgehakte peterselieblaadjes toe en fruit zachtjes verder. Snijd intussen de courgettes overlangs in 4, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes. Meng ze met de tomaten in de braadpan, zet het deksel op de pan en laat 25 min op een zacht vuurtje sudderen. Haal de pan van het vuur, plet de zaalouk met een vork, giet ze in een kom en breng verder op smaak.
3
Fruit de fijngesnipperde teentjes knoflook op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Ontpit 2 paprika’s en snijd ze met de mandoline in ultrafijne plakjes. Voeg de paprikaplakjes in de braadpan toe, samen met het paprikapoeder en de helft van de gehalveerde kerstomaten. Fruit 10 min op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.
4
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
5
Snijd de rest van de kerstomaten in 2. Snijd de resterende ontpitte paprika en de rode ui in fijne plakjes. Dresseer ze op een schaal, met peterselieplukjes en de koriander. Voeg de kikkererwten toe en serveer met de 3 andere bereidingen (eventueel in aparte kommen). Dien op kamertemperatuur op, met platbrood.