Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Mangostronk

Mangostronk
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
7 porties
  • 50 g gezeefde bloem
  • 1/2 kl citroenschil bio
  • 50 g gezeefd aardappelmeel
  • 50 g griessuiker
  • bloemsuiker
  • 300 g witte chocolade
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 zout
  • 30 g gedroogde mango
  • 40 g kokosnootschilfers
  • 1 rol deeg met roodgekleurde suiker
  • 100 g fysalissen
  • 4 eieren
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • 50 g gezeefde bloem
  • 1/2 kl citroenschil bio
  • 50 g gezeefd aardappelmeel
  • 50 g griessuiker
  • bloemsuiker
  • 300 g witte chocolade
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 zout
  • 30 g gedroogde mango
  • 40 g kokosnootschilfers
  • 1 rol deeg met roodgekleurde suiker
  • 100 g fysalissen
  • 4 eieren
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen

Begin met koken

: 30 min.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 6 / 180°C. Klop het eigeel met de suiker. Voeg er de bloem, het aardappelzetmeel en de geraspte schil bij. Klop het eiwit stijf en doe het bij het deeg. Giet het deeg op de ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 10 min bakken. Haal uit de vorm op een handdoek bestrooid met bloemsuiker. Rol de taart onmiddellijk tot boomstam met behulp van de handdoek. Laat lauw worden en ontrol.
2
Mix de gedroogde mango fijn met de room in een kleine kookpot. Voeg er de in stukjes gebroken witte chocolade en de room bij. Laat smelten au bain-marie. Giet in de mengkom, die je in een andere mengkom met ijsblokjes zet, en klop 10 min tot de mengeling volledig afgekoeld is.
3
Schil de mango en snijd hem in fijne schijfjes.
4
Leg de mangoschijfjes op het deeg. Smeer 2/3 van de ganache uit en keer de stronk om met behulp van de handdoek. Doe de rest van de ganache op de stronk. Versier met kokosnootschilfers, citroenschil en sterretjes die je uit het met de deegrol uitgerolde rodesuikerdeeg snijdt. Zet in de koelkast tot je de stronk opdient.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 6 / 180°C. Klop het eigeel met de suiker. Voeg er de bloem, het aardappelzetmeel en de geraspte schil bij. Klop het eiwit stijf en doe het bij het deeg. Giet het deeg op de ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 10 min bakken. Haal uit de vorm op een handdoek bestrooid met bloemsuiker. Rol de taart onmiddellijk tot boomstam met behulp van de handdoek. Laat lauw worden en ontrol.
2
Mix de gedroogde mango fijn met de room in een kleine kookpot. Voeg er de in stukjes gebroken witte chocolade en de room bij. Laat smelten au bain-marie. Giet in de mengkom, die je in een andere mengkom met ijsblokjes zet, en klop 10 min tot de mengeling volledig afgekoeld is.
3
Schil de mango en snijd hem in fijne schijfjes.
4
Leg de mangoschijfjes op het deeg. Smeer 2/3 van de ganache uit en keer de stronk om met behulp van de handdoek. Doe de rest van de ganache op de stronk. Versier met kokosnootschilfers, citroenschil en sterretjes die je uit het met de deegrol uitgerolde rodesuikerdeeg snijdt. Zet in de koelkast tot je de stronk opdient.
Nutritionele informatie
Energie: 472 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 7 personen

Toon:

Mangue séchée
30 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suikerpasta
1 rol

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Chocolade | Praliné | Witte Chocolade
Côte d'Or Chocolade | Praliné | Witte Chocolade
400 gr
5
25
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
3
05
Kokosschilfers
Delhaize Kokosschilfers
75 gr
2
25
Physalis
Delhaize Physalis
125 gr
2
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Mango
Delhaize Mango
1 st
2 voor €3.49
2
19
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€25,78

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.