Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCheesecake met limoen en exotische coulis
Delhaize logo
  • Cheesecake met limoen en exotische coulis
    C

Cheesecake met limoen en exotische coulis

Cheesecake met limoen en exotische coulisC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 80 g boter
  • 200 g griessuiker
  • 1 pakje koekjes met kokosnoot « Rachel » LU (180 g)
  • 600 g ricottakaas
  • 2 el rietsuikersiroop
  • 15 g boter voor de vorm
  • 6 eieren
  • 3 limoenen
  • 3 passievruchten
  • 1 rijpe mango
  • 80 g boter
  • 200 g griessuiker
  • 1 pakje koekjes met kokosnoot « Rachel » LU (180 g)
  • 600 g ricottakaas
  • 2 el rietsuikersiroop
  • 15 g boter voor de vorm
  • 6 eieren
  • 3 limoenen
  • 3 passievruchten
  • 1 rijpe mango

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter.
3
Verkruimel de koekjes (steek ze in een diepvrieszakje en klop er met een pollepel op of maal ze in de hakmolen).
4
Voeg de gesmolten boter toe en meng.
5
Schep in de vorm en druk goed aan om een stevige taartbodem te bekomen.
6
Zet in de koelkast.
7
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
8
Doe de fijngeraspte schil en het sap in een kom en voeg de eieren, de suiker en de ricottakaas toe.
9
Roer glad met een klopper.
10
Giet in de vorm en bak 1 u in de oven.
11
Laat volledig afkoelen en vervolgens enkele uren rusten in de koelkast.
12
Snijd het mangovlees in blokjes en schep in de mixerbeker.
13
Doe het vruchtvlees van de passievruchten in een zeef boven de beker en roer zodat het maximum aan sap vrijkomt.
14
Voeg de suikersiroop toe en mix tot coulis. Bewaar in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en serveer koud met de exotische coulis.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter.
3
Verkruimel de koekjes (steek ze in een diepvrieszakje en klop er met een pollepel op of maal ze in de hakmolen).
4
Voeg de gesmolten boter toe en meng.
5
Schep in de vorm en druk goed aan om een stevige taartbodem te bekomen.
6
Zet in de koelkast.
7
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
8
Doe de fijngeraspte schil en het sap in een kom en voeg de eieren, de suiker en de ricottakaas toe.
9
Roer glad met een klopper.
10
Giet in de vorm en bak 1 u in de oven.
11
Laat volledig afkoelen en vervolgens enkele uren rusten in de koelkast.
12
Snijd het mangovlees in blokjes en schep in de mixerbeker.
13
Doe het vruchtvlees van de passievruchten in een zeef boven de beker en roer zodat het maximum aan sap vrijkomt.
14
Voeg de suikersiroop toe en mix tot coulis. Bewaar in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en serveer koud met de exotische coulis.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 864; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 22,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 951,79
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 864; energie (kCal): 207; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,4; koolhydraten (g): 22,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 951,79
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Wafels Cacao | Glutenvrij
Schär Wafels Cacao | Glutenvrij
125 gr
2de tegen -50%
2
45
Ricotta
Galbani Ricotta
3 × 250 gr
2
29
Suikerriet | Vloeibaar
Delhaize Suikerriet | Vloeibaar
70 cl
3
25
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Passievruchten | Verpakt per 6
Delhaize Passievruchten | Verpakt per 6
6 st
3
29
Mango
Delhaize Mango
1 st
2 voor €3.49
2
19

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
€24,62