⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWhoopies met speculaascrème
Delhaize logo
  • Whoopies met speculaascrème
    E

Whoopies met speculaascrème

Whoopies met speculaascrèmeE
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 150 g mascarpone
  • 100 g speculaaspasta
  • 100 g boter
  • 100 g griessuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 7 cl melk (voor koekjes natuur)
  • 10 cl melk (voor koekjes met chocolade)
  • 2 el pure cacao (voor koekjes met chocolade)
  • 1 zout
  • 1 ei
  • 150 g mascarpone
  • 100 g speculaaspasta
  • 100 g boter
  • 100 g griessuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 7 cl melk (voor koekjes natuur)
  • 10 cl melk (voor koekjes met chocolade)
  • 2 el pure cacao (voor koekjes met chocolade)
  • 1 zout
  • 1 ei

Begin met koken

1
Maak eerst de vulling en laat ze rusten in de koelkast tot ze steviger wordt. Als de vulling te lopend is, blijft ze immers niet mooi tussen de koekjes zitten.
2
Klop de mascarpone en de speculaaspasta tot je een homogene crème krijgt. Laat rusten in de koelkast tot de crème dik genoeg is.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Klop de rest van de ingrediënten met de garde tot je een homogeen beslag krijgt.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier. Leg er met twee kleine lepeltjes of een spuitzak met gladde mond kleine hoopjes beslag op. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen en dat ze niet te groot zijn (ca. 2 cm doorsnee). Bak 8 à 10 min. in de oven (dat moet je in 2 keer doen). Laat afkoelen op een taartrooster.
6
Draai de helft van de koekjes om en bestrijk ze met de crème die je gekozen hebt. Gebruik hiervoor een spuitzak of twee kleine lepeltjes. Dek ze voorzichtig af met een tweede koekje en rol de zijkanten eventueel in suikerpareltjes, bresiliennenootjes, chocoladehagelslag enz.
1
Maak eerst de vulling en laat ze rusten in de koelkast tot ze steviger wordt. Als de vulling te lopend is, blijft ze immers niet mooi tussen de koekjes zitten.
2
Klop de mascarpone en de speculaaspasta tot je een homogene crème krijgt. Laat rusten in de koelkast tot de crème dik genoeg is.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Klop de rest van de ingrediënten met de garde tot je een homogeen beslag krijgt.
5
Bedek de ovenplaat met bakpapier. Leg er met twee kleine lepeltjes of een spuitzak met gladde mond kleine hoopjes beslag op. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen en dat ze niet te groot zijn (ca. 2 cm doorsnee). Bak 8 à 10 min. in de oven (dat moet je in 2 keer doen). Laat afkoelen op een taartrooster.
6
Draai de helft van de koekjes om en bestrijk ze met de crème die je gekozen hebt. Gebruik hiervoor een spuitzak of twee kleine lepeltjes. Dek ze voorzichtig af met een tweede koekje en rol de zijkanten eventueel in suikerpareltjes, bresiliennenootjes, chocoladehagelslag enz.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1458; energie (kCal): 349; vetten (g): 20,9; verzadigde vetten (g): 11,5; koolhydraten (g): 35,1; suikers (g): 16,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 124,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1458; energie (kCal): 349; vetten (g): 20,9; verzadigde vetten (g): 11,5; koolhydraten (g): 35,1; suikers (g): 16,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 124,84
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Mascarpone
Dilea Mascarpone
250 gr
2de tegen -50%
4
15
Speculoos | Sinterklaas | 18cm
Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 18cm
100 gr
0
79
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Cacaopoeder | Plasticdoos
Nesquik Cacaopoeder | Plasticdoos
300 gr
3
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€19,94