Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met kip en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met kip en oesterzwammen
    A

Maaltijdsoep met kip en oesterzwammen

Maaltijdsoep met kip en oesterzwammenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kippenbouten
  • 400 g oesterzwammen
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 150 g knolselder
  • 2 sjalot
  • 50 g kervel
  • 3 el geroosterde pitten (gamma Superfood)
  • 100 g kleine krokante deegballetjes Peter’s Backerbsen
  • 3 l water
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • 2 kippenbouten
  • 400 g oesterzwammen
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 150 g knolselder
  • 2 sjalot
  • 50 g kervel
  • 3 el geroosterde pitten (gamma Superfood)
  • 100 g kleine krokante deegballetjes Peter’s Backerbsen
  • 3 l water
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

: 30 min. + 4 u. kooktijd
1
Snijd de knolselder in kleine blokjes. Hak de sjalotten, de helft van de knoflook en de steeltjes van de oesterzwammen grof. Fruit alles, samen met de juliennegroenten en de tijm, gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg de kippenbouten, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 4 u. zonder deksel sudderen.
2
Filter de bouillon en giet er 1,5 l van in een stoofpan (bewaar de rest voor een volgende keer). Scheur het vlees van de kippenbouten.
3
Snijd de oesterzwammen in stukken en fruit ze mooi goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de olijfolie en de rest van de ongepelde, gehalveerde teentjes knoflook. Voeg de kip toe en fruit nog 2 min. Doe alles in de stoofpan met de bouillon. Werk af met de gehakte kervel en de geroosterde pitten. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de krokante balletjes.
1
Snijd de knolselder in kleine blokjes. Hak de sjalotten, de helft van de knoflook en de steeltjes van de oesterzwammen grof. Fruit alles, samen met de juliennegroenten en de tijm, gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een kookpot met de gesmolten boter. Voeg de kippenbouten, het water, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 4 u. zonder deksel sudderen.
2
Filter de bouillon en giet er 1,5 l van in een stoofpan (bewaar de rest voor een volgende keer). Scheur het vlees van de kippenbouten.
3
Snijd de oesterzwammen in stukken en fruit ze mooi goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de olijfolie en de rest van de ongepelde, gehalveerde teentjes knoflook. Voeg de kip toe en fruit nog 2 min. Doe alles in de stoofpan met de bouillon. Werk af met de gehakte kervel en de geroosterde pitten. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de krokante balletjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 256; energie (kCal): 61; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 256; energie (kCal): 61; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 619,76
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

kleine krokante deegballetjes Peter’s Backerbsen
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Bouten | Hoevekip | Geel | Label Rouge
+/- 510 gr
+/-€
7
64
Spaghettigroenten
Delhaize Spaghettigroenten
600 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
89
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Kervel
    Delhaize Kervel
    100 gr
    2
    39
    Mix van lijnzaad | Gojibessen | Bio
    RAW Organic Food Mix van lijnzaad | Gojibessen | Bio
    250 gr
    Bio
      2
      39
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 50 cl
      4
      69
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Verse look
      Delhaize Verse look
      2 × 140 gr
      2
      29
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      +/-€24,84