⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenNage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden
Delhaize logo
  • Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden

Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden

Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 zakje groene thee met citroen
  • 1,9 dl visfumet
  • 1 dl water
  • 1 bakje kerstomaten
  • dille
  • sprieten bieslook
  • 24 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 Shanghai paksoi
  • 1 venkel
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 citroen (het sap)
  • kervel
  • koriander
  • pastis
  • peper
  • 1 zakje groene thee met citroen
  • 1,9 dl visfumet
  • 1 dl water
  • 1 bakje kerstomaten
  • dille
  • sprieten bieslook
  • 24 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 Shanghai paksoi
  • 1 venkel
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 citroen (het sap)
  • kervel
  • koriander
  • pastis
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Zet een pannetje op een zacht vuur met de visfumet en het water. Voeg het sap van de citroen toe en kruid stevig met peper en zout. Laat het theezakje enkele minuten in de bouillon trekken. Let op: groene thee kan snel te bitter worden, dus laat niet té lang trekken.
2
Snijd de paksoi en de venkel in reepjes en de lente-uitjes in fijne ringen. Voeg alles samen met de pastis bij de theesoep en laat nog 5 min doorgaren.
3
Zet het vuur een beetje zachter en laat de sint-jakobsvruchten voor zo’n 4 min garen in de soep.
4
Snijd de kerstomaatjes in 4. Verdeel de soep over de borden en werk af met de kerstomaatjes en verse groene kruiden. Kruid eventueel nog even bij en val dan onmiddellijk aan.
1
Zet een pannetje op een zacht vuur met de visfumet en het water. Voeg het sap van de citroen toe en kruid stevig met peper en zout. Laat het theezakje enkele minuten in de bouillon trekken. Let op: groene thee kan snel te bitter worden, dus laat niet té lang trekken.
2
Snijd de paksoi en de venkel in reepjes en de lente-uitjes in fijne ringen. Voeg alles samen met de pastis bij de theesoep en laat nog 5 min doorgaren.
3
Zet het vuur een beetje zachter en laat de sint-jakobsvruchten voor zo’n 4 min garen in de soep.
4
Snijd de kerstomaatjes in 4. Verdeel de soep over de borden en werk af met de kerstomaatjes en verse groene kruiden. Kruid eventueel nog even bij en val dan onmiddellijk aan.
Nutritionele informatie
Energie: 153 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Thee | English breakfast | Zakjes
Twinings Thee | English breakfast | Zakjes
25 x 2 gr
2de tegen -30%
2
79
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
4 × +/- 185 gr
+/-€
10
17
Paksoi
Delhaize Paksoi
1 st
1
79
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Pastis | 45% Alc
Pastis 51 Pastis | 45% Alc
70 cl
21
49

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€85,04