⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLuchtige taart met speculoos en frambozen
Delhaize logo
  • Luchtige taart met speculoos en frambozen
    D

Luchtige taart met speculoos en frambozen

door Gema Gomez
Luchtige taart met speculoos en frambozenD
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 500 g frambozen
  • 400 g mascarpone
  • 40 cl room met 35% vetgehalte
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g Fairtrade biospeculoos
  • 225 g biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 250 g bloemsuiker
  • 70 g boter
  • 7 eieren
  • 1 eiwit
  • 1/2 citroen
  • 500 g frambozen
  • 400 g mascarpone
  • 40 cl room met 35% vetgehalte
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 175 g Fairtrade biospeculoos
  • 225 g biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 250 g bloemsuiker
  • 70 g boter
  • 7 eieren
  • 1 eiwit
  • 1/2 citroen

Begin met koken

: 1 u 15 min. + 25 min. baktijd + 2 u rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed 2 springvormen van 18 cm diameter met bakpapier. Klop de volledige eieren, 1 snufje zout en 175 g rietsuiker gedurende 10 min. op hoge snelheid in een heel grote, brede slakom (vooral niet in een keukenrobot), tot het mengsel begint te schuimen en in volume verdrievoudigt. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je ze zeeft en voorzichtig met een klopper mengt. Voeg de heel lichtjes gesmolten boter beetje bij beetje toe (hij mag niet te warm zijn!) en meng meteen zorgvuldig maar voorzichtig met een spatel, zodat de boter niet naar de bodem vloeit. Giet het deeg in de bakvormen (vul 1 bakvorm net iets meer dan de andere) en schuif 25 min. in de oven (houd in het oog). Laat volledig afkoelen in de bakvormen.
2
Fruit de ontdooide frambozen en de rest van de rietsuiker in een braadpan. Breng zachtjes aan de kook, laat 1 min. pruttelen en laat lauw worden. Zet een zeef op een slakom om de siroop op te vangen en laat er de frambozen volledig in uitlekken en afkoelen.
3
Klop de room op met de mascarpone en 4 el bloemsuiker tot een smeuïge crème. Ontvorm de taarten, snijd ze horizontaal in 2, maar snijd eerst het bolle deel van de grootste taart weg zodat de bovenkant vlak is. Leg de basis van deze afgesneden taart op de dienschotel en smeer ze in met frambozensiroop. Verdeel er 1/3 van de frambozencompote over en bedek met een dikke laag crème (gebruik een spuitzak, dat werkt gemakkelijker!). Monteer de hele taart op dezelfde manier en eindig met de bolle halve taart. Bestrijk de randen ook volledig met een heel fijn laagje crème en de bovenkant met een royale laag crème (houd 2 el apart). Dek voorzichtig af met vershoudfolie en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Snijd heel voorzichtig speculazen huisjes uit met een fijn kartelmes. Doe een beetje eiwit (± 20 g) en enkele druppels citroensap in een kom. Voeg stevig kloppend en beetje bij beetje de resterende bloemsuiker toe en meng tot een glad, amper vloeibaar glazuur, met de textuur van een crème. Doe het glazuur in een spuitzak met gladde tuit van 2 mm (of snijd de punt van de spuitzak lichtjes in). Werk de speculazen huisjes naar wens af met het glazuur en laat het volledig hard worden in de openlucht.
5
Kleef de huisjes rondom de taart met de rest van de mascarponecrème. Doe dit net voor het opdienen, zo blijven ze krokant, of wanneer je de taart in de koelkast zet, zo worden ze zacht. Werk net voor het opdienen de bovenkant van de taart af met speculazen huisjes en speculooskruimels. Voeg verse frambozen toe en rozemarijn als je dat in huis hebt.
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed 2 springvormen van 18 cm diameter met bakpapier. Klop de volledige eieren, 1 snufje zout en 175 g rietsuiker gedurende 10 min. op hoge snelheid in een heel grote, brede slakom (vooral niet in een keukenrobot), tot het mengsel begint te schuimen en in volume verdrievoudigt. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, terwijl je ze zeeft en voorzichtig met een klopper mengt. Voeg de heel lichtjes gesmolten boter beetje bij beetje toe (hij mag niet te warm zijn!) en meng meteen zorgvuldig maar voorzichtig met een spatel, zodat de boter niet naar de bodem vloeit. Giet het deeg in de bakvormen (vul 1 bakvorm net iets meer dan de andere) en schuif 25 min. in de oven (houd in het oog). Laat volledig afkoelen in de bakvormen.
2
Fruit de ontdooide frambozen en de rest van de rietsuiker in een braadpan. Breng zachtjes aan de kook, laat 1 min. pruttelen en laat lauw worden. Zet een zeef op een slakom om de siroop op te vangen en laat er de frambozen volledig in uitlekken en afkoelen.
3
Klop de room op met de mascarpone en 4 el bloemsuiker tot een smeuïge crème. Ontvorm de taarten, snijd ze horizontaal in 2, maar snijd eerst het bolle deel van de grootste taart weg zodat de bovenkant vlak is. Leg de basis van deze afgesneden taart op de dienschotel en smeer ze in met frambozensiroop. Verdeel er 1/3 van de frambozencompote over en bedek met een dikke laag crème (gebruik een spuitzak, dat werkt gemakkelijker!). Monteer de hele taart op dezelfde manier en eindig met de bolle halve taart. Bestrijk de randen ook volledig met een heel fijn laagje crème en de bovenkant met een royale laag crème (houd 2 el apart). Dek voorzichtig af met vershoudfolie en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
4
Snijd heel voorzichtig speculazen huisjes uit met een fijn kartelmes. Doe een beetje eiwit (± 20 g) en enkele druppels citroensap in een kom. Voeg stevig kloppend en beetje bij beetje de resterende bloemsuiker toe en meng tot een glad, amper vloeibaar glazuur, met de textuur van een crème. Doe het glazuur in een spuitzak met gladde tuit van 2 mm (of snijd de punt van de spuitzak lichtjes in). Werk de speculazen huisjes naar wens af met het glazuur en laat het volledig hard worden in de openlucht.
5
Kleef de huisjes rondom de taart met de rest van de mascarponecrème. Doe dit net voor het opdienen, zo blijven ze krokant, of wanneer je de taart in de koelkast zet, zo worden ze zacht. Werk net voor het opdienen de bovenkant van de taart af met speculazen huisjes en speculooskruimels. Voeg verse frambozen toe en rozemarijn als je dat in huis hebt.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 273 kcal - Vetten: 15,1 g - Koolhydraten: 29,5 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 273 kcal - Vetten: 15,1 g - Koolhydraten: 29,5 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 4,3 g
Belgisch
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Frambozen
Delhaize Frambozen
4 × 125 gr
2
99
Mascarpone
Dilea Mascarpone
2 × 250 gr
2de tegen -50%
4
15
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
5
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Mini Speculoos
Crumbel Mini Speculoos
180 gr
3
15
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Bloemsuikermolen
Tienen-Tirlemont Bloemsuikermolen
250 gr
1
75
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Totaal:
€37,56