1
Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water (voeg geen zout toe!) en breng aan de kook. Laat ze 15 à 20 min. pruttelen, giet ze af en spoel ze lange tijd onder koud water om het kookproces te stoppen.
2
Snijd de wortelen in dikke schijfjes, doe ze in een kleine kookpot en overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Hak de lente-uitjes, 2 takjes bladpeterselie, het basilicum en de koriander fijn. Doe ze in een slakom met de linzen, de eieren, de sardienen (uitgelekt en verkruimeld), de bloem en een beetje geraspte citroenzeste. Meng en breng verder op smaak. Verdeel 3 el olijfolie over 2 grote braadpannen en vorm er met behulp van een uitsteekring 8 linzenwafels in. Bak ze 10 min. aan 1 kant goudbruin op een matig vuurtje, draai ze voorzichtig om en bak de onderkant kort goudbruin.
5
Giet de wortelen intussen af en bewaar hun kookvocht. Mix ze in de beker van de mixer fijn tot een coulis met 2 el olijfolie, de garam masala, zout, het sap van de citroen en een beetje kookvocht. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Houd de coulis warm.
6
Meng de gekookte rijst met 2 el olijfolie en de rest van de gehakte peterselie. Breng verder op smaak en serveer bij de linzenwafels de wortelcoulis. Besprenkel de wafels eventueel met een beetje citroensap.
1
Doe de linzen in een kookpot, overgiet ze volledig met koud water (voeg geen zout toe!) en breng aan de kook. Laat ze 15 à 20 min. pruttelen, giet ze af en spoel ze lange tijd onder koud water om het kookproces te stoppen.
2
Snijd de wortelen in dikke schijfjes, doe ze in een kleine kookpot en overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Hak de lente-uitjes, 2 takjes bladpeterselie, het basilicum en de koriander fijn. Doe ze in een slakom met de linzen, de eieren, de sardienen (uitgelekt en verkruimeld), de bloem en een beetje geraspte citroenzeste. Meng en breng verder op smaak. Verdeel 3 el olijfolie over 2 grote braadpannen en vorm er met behulp van een uitsteekring 8 linzenwafels in. Bak ze 10 min. aan 1 kant goudbruin op een matig vuurtje, draai ze voorzichtig om en bak de onderkant kort goudbruin.
5
Giet de wortelen intussen af en bewaar hun kookvocht. Mix ze in de beker van de mixer fijn tot een coulis met 2 el olijfolie, de garam masala, zout, het sap van de citroen en een beetje kookvocht. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Houd de coulis warm.
6
Meng de gekookte rijst met 2 el olijfolie en de rest van de gehakte peterselie. Breng verder op smaak en serveer bij de linzenwafels de wortelcoulis. Besprenkel de wafels eventueel met een beetje citroensap.