Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGevulde aardappelen met chili sin carne
Delhaize logo
  • Gevulde aardappelen met chili sin carne
    B

Gevulde aardappelen met chili sin carne

door Line Couvreur
Gevulde aardappelen met chili sin carneB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 avocado's
  • 3 uien
  • 1/2 bussel lente-ui
  • 400 g clementines
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel koriander
  • 800 g grote vastkokende aardappelen
  • 20 cl slagroom met 30% vetgehalte
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 blikken (400 g) rode bonen
  • 4 el olijfolie
  • 3 el kruidenmix voor chili con carne
  • peper
  • zout
  • 2 avocado's
  • 3 uien
  • 1/2 bussel lente-ui
  • 400 g clementines
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel koriander
  • 800 g grote vastkokende aardappelen
  • 20 cl slagroom met 30% vetgehalte
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 blikken (400 g) rode bonen
  • 4 el olijfolie
  • 3 el kruidenmix voor chili con carne
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 35 min. kooktijd
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot koud gezouten water, breng aan de kook en reken ± 35 min. kooktijd zodra het kookpunt bereikt is, tot de aardappelen mals zijn.
2
Fruit intussen de gesnipperde uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie. Bestrooi ze na 5 min. met de kruidenmix, meng 1 min. en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Meng er de uitgelekte en gespoelde rode bonen onder en laat nog 10 min. koken. Breng verder op smaak. Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de citroen, naargelang je voorkeur. Breng op smaak met zout.
3
Schil de clementines à vif en snijd ze in dikke plakjes. Snipper de lente-uitjes.
4
Snijd de aardappelen in 2 en garneer ze met chili sin carne. Voeg zure room en guacamole toe. Werk af met clementineschijfjes, bestrooi met lenteuitjes en koriander. Dien heel warm op.
5
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een kookpot koud gezouten water, breng aan de kook en reken ± 35 min. kooktijd zodra het kookpunt bereikt is, tot de aardappelen mals zijn.
2
Fruit intussen de gesnipperde uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olie. Bestrooi ze na 5 min. met de kruidenmix, meng 1 min. en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Meng er de uitgelekte en gespoelde rode bonen onder en laat nog 10 min. koken. Breng verder op smaak. Prak het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de citroen, naargelang je voorkeur. Breng op smaak met zout.
3
Schil de clementines à vif en snijd ze in dikke plakjes. Snipper de lente-uitjes.
4
Snijd de aardappelen in 2 en garneer ze met chili sin carne. Voeg zure room en guacamole toe. Werk af met clementineschijfjes, bestrooi met lenteuitjes en koriander. Dien heel warm op.
5
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 119 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 9,9 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 2,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 119 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 9,9 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 2,7 g
Belgisch
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Mandarijnen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Avocado
Delhaize Avocado
1 st
1
45
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Kruiden | Koriander | Zaad
Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
18 gr
3
29
Aardappelen bloemig | Bio
Delhaize Aardappelen bloemig | Bio
40 × 2 kg
Bio
    4
    99
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Fijne Tomatenpulp
    Mutti Fijne Tomatenpulp
    400 gr
    -20% voor 3
    1
    59
    Rode kidneybonen | Bio
    Delhaize Rode kidneybonen | Bio
    240 gr
    Bio
      1
      29
      Chili | Sin | Carne | Bio
      Foodmaker Chili | Sin | Carne | Bio
      375 gr
      Bio
        6
        49

        Reeds in je keuken

        Zachte uien | Verpakt
        Delhaize Zachte uien | Verpakt
        750 gr
        2
        99
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        • little-lione.external.82792960.svg
        5
        25
        Kruiden | Peper | 5 Bessen
        Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
        40 gr
        1
        99
        Zeezout | Fijn | Jodium
        Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
        125 gr
        0
        69
        Totaal:
        €216,15