Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLinguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus
Delhaize logo
  • Linguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus
    A

Linguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus

door Line Couvreur
Linguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesausA
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 225 g bio diepvrieserwtjes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 300 g linguine
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 225 g bio diepvrieserwtjes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 300 g linguine
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. kooktijd
1
Fruit de ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een steelpan met 2 el warme olie, tot ze mooi kleuren. Overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn en voeg de ui in grote stukken toe, de wortel in dikke schijfjes, de tijm, de peterselie en het tomatenconcentraat. Breng aan de kook en laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Mix fijn, giet door een puntzeef en druk er zoveel mogelijk sap uit. Giet het sap in een sauteerpan, voeg het citroensap toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Fruit de gesnipperde lente-uitjes 2 min., in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Kook de linguine 6 min. (en niet zoals de instructies op de verpakking). Giet ze af en voeg 1 pollepel kookwater toe aan de bisquesaus. Breng verder op smaak en voeg de linguine toe. Fruit ze al mengend gedurende 2 min.
4
Schep de erwtjes en de grijze garnalen in de braadpan met de uien. Fruit 1 min. op een vrij hoog vuur, om alles op te warmen. Dresseer de pasta op de borden en verdeel er deze garnituur over. Werk af met peterselie en serveer.
1
Fruit de ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een steelpan met 2 el warme olie, tot ze mooi kleuren. Overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn en voeg de ui in grote stukken toe, de wortel in dikke schijfjes, de tijm, de peterselie en het tomatenconcentraat. Breng aan de kook en laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Mix fijn, giet door een puntzeef en druk er zoveel mogelijk sap uit. Giet het sap in een sauteerpan, voeg het citroensap toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Fruit de gesnipperde lente-uitjes 2 min., in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Kook de linguine 6 min. (en niet zoals de instructies op de verpakking). Giet ze af en voeg 1 pollepel kookwater toe aan de bisquesaus. Breng verder op smaak en voeg de linguine toe. Fruit ze al mengend gedurende 2 min.
4
Schep de erwtjes en de grijze garnalen in de braadpan met de uien. Fruit 1 min. op een vrij hoog vuur, om alles op te warmen. Dresseer de pasta op de borden en verdeel er deze garnituur over. Werk af met peterselie en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 124 kcal - Vetten: 3,3 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 124 kcal - Vetten: 3,3 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,9 g
Lactose vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
230 gr
2de tegen -50%
2
39
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
2de tegen -50%
1
85
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Pasta | Linguine
Delhaize Pasta | Linguine
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€12,91