1
Fruit de gehakte uien en de spekreepjes op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie.
3
Bestuif de uien met bloem, meng 1 min., giet er de rode wijn bij en meng. Voeg het vlees toe en de wortelen in schijfjes.
4
Meet 37,5 cl water af. Giet een beetje water in de braadpan van het vlees, roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van het water toe, de tijm, de laurierblaadjes, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat gedurende 2 u net onder het kookpunt heel zachtjes pruttelen. Meng af en toe (je moet op het einde van de kooktijd het vlees met een vork kunnen snijden).
5
Snipper de champignons en bak ze in een braadpan met 1 el olijfolie. Schep ze op het einde van de kooktijd in de stoofpan. Breng verder op smaak en serveer. Geef er homemade puree bij of frietjes.
1
Fruit de gehakte uien en de spekreepjes op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de boter en 1 el olijfolie.
3
Bestuif de uien met bloem, meng 1 min., giet er de rode wijn bij en meng. Voeg het vlees toe en de wortelen in schijfjes.
4
Meet 37,5 cl water af. Giet een beetje water in de braadpan van het vlees, roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de rest van het water toe, de tijm, de laurierblaadjes, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat gedurende 2 u net onder het kookpunt heel zachtjes pruttelen. Meng af en toe (je moet op het einde van de kooktijd het vlees met een vork kunnen snijden).
5
Snipper de champignons en bak ze in een braadpan met 1 el olijfolie. Schep ze op het einde van de kooktijd in de stoofpan. Breng verder op smaak en serveer. Geef er homemade puree bij of frietjes.