1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in blokjes, meng ze met de olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Kruid met zout en schuif 25 min. in de oven.
2
Snijd de tofu in blokjes. Meng ze met de geroosterde sesamolie, de sojasaus en de ontpitte en fijngehakte rode peper. Laat minstens 15 min. marineren.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Kook de erwtjes 2 min. in kokend water en spoel ze onder koud water.
4
Breek het ei op de bodem van een smalle hoge beker. Voeg de mosterd toe, 1 el azijn, peper en zout. Dompel een staafmixer in de beker, voeg de olie toe en mix 4 à 5 sec. op de bodem. Trek de mixer dan langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt: je mayonaise is in een handomdraai klaar!
5
Snijd de wortelen in fijne staafjes. Haal de maiskorrels van de kolven.
6
Bak de tofublokjes kort, met hun marinade, in een grote hete braadpan. Haal ze uit de pan zodra ze dichtgeschroeid zijn en fruit de wortelstaafjes enkele seconden in dezelfde pan. Besprenkel met 2 el azijn en haal de pan van het vuur.
7
Dresseer alle ingrediënten in grote kommen: quinoa, zoete aardappelen, tofu, wortelen, erwtjes en mais. Lepel er een beetje mayonaise bij en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in blokjes, meng ze met de olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Kruid met zout en schuif 25 min. in de oven.
2
Snijd de tofu in blokjes. Meng ze met de geroosterde sesamolie, de sojasaus en de ontpitte en fijngehakte rode peper. Laat minstens 15 min. marineren.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Kook de erwtjes 2 min. in kokend water en spoel ze onder koud water.
4
Breek het ei op de bodem van een smalle hoge beker. Voeg de mosterd toe, 1 el azijn, peper en zout. Dompel een staafmixer in de beker, voeg de olie toe en mix 4 à 5 sec. op de bodem. Trek de mixer dan langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt: je mayonaise is in een handomdraai klaar!
5
Snijd de wortelen in fijne staafjes. Haal de maiskorrels van de kolven.
6
Bak de tofublokjes kort, met hun marinade, in een grote hete braadpan. Haal ze uit de pan zodra ze dichtgeschroeid zijn en fruit de wortelstaafjes enkele seconden in dezelfde pan. Besprenkel met 2 el azijn en haal de pan van het vuur.
7
Dresseer alle ingrediënten in grote kommen: quinoa, zoete aardappelen, tofu, wortelen, erwtjes en mais. Lepel er een beetje mayonaise bij en serveer.