1
Schil de asperges met een dunschiller, maar laat 4 cm van de punt intact. Verwijder het harde uiteinde (± 3 cm) en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Houd de punten apart.
2
Dompel de linguine in een grote kookpot kokend water. Voeg de aspergestukken na 3 min. toe, laat 2 min. koken en voeg dan de aspergepunten toe. Laat nog 2 min. pruttelen, houd 2 pollepels kookwater apart en giet af.
3
Hak intussen de bieslook en de ui afzonderlijk fijn. Snijd de courgette met een groenteslijper in spaghetti. Geen groenteslijper in huis? Snijd de courgette gewoon in zo fijn mogelijke staafjes of gebruik een schaaltje kant-en-klare courgettespaghetti.
4
Giet de olijfolie in de kookpot van de pasta en fruit de gehakte ui 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de Philadelphia en ⅔ van het kookwater van de pasta toe. Meng tot een gladde saus, breng verder op smaak, voeg geraspte citroenzeste toe (naar eigen smaak), 1 el citroensap en de bieslook. Schep er de linguine, de asperges en de courgettespaghetti bij. Werk af met de rucola en de grijze garnalen.
5
Dien meteen op, met de geraspte parmigiano.
1
Schil de asperges met een dunschiller, maar laat 4 cm van de punt intact. Verwijder het harde uiteinde (± 3 cm) en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Houd de punten apart.
2
Dompel de linguine in een grote kookpot kokend water. Voeg de aspergestukken na 3 min. toe, laat 2 min. koken en voeg dan de aspergepunten toe. Laat nog 2 min. pruttelen, houd 2 pollepels kookwater apart en giet af.
3
Hak intussen de bieslook en de ui afzonderlijk fijn. Snijd de courgette met een groenteslijper in spaghetti. Geen groenteslijper in huis? Snijd de courgette gewoon in zo fijn mogelijke staafjes of gebruik een schaaltje kant-en-klare courgettespaghetti.
4
Giet de olijfolie in de kookpot van de pasta en fruit de gehakte ui 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de Philadelphia en ⅔ van het kookwater van de pasta toe. Meng tot een gladde saus, breng verder op smaak, voeg geraspte citroenzeste toe (naar eigen smaak), 1 el citroensap en de bieslook. Schep er de linguine, de asperges en de courgettespaghetti bij. Werk af met de rucola en de grijze garnalen.
5
Dien meteen op, met de geraspte parmigiano.