1
Dompel de kipfilets in een steelpan kokend water. Breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Smeer de steaks in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in een voorverwarmde hete braadpan. Laat ze op een plank rusten.
3
Doe de rijstvermicelli in een slakom, overgiet ze met kokend water en dek af. Laat 3 min. rusten (houd in het oog), giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Doe de pindakaas in een kom. Meng hem met het geperste sinaasappelsap, de sojasaus, de rijstazijn, de misopasta en 2 el rietsuiker.
5
Laat de rode paprika’s uitlekken, snijd ze in grote stukken en doe ze in de beker van de mixer of de hakmolen. Mix ze fijn met de wijnazijn, 3 el rietsuiker, chilipoeder en zout.
6
Rasp de wortelen met de grove kant van de rasp (of snijd ze met de mandoline in fijne slierten en snijd ze en 3). Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Snipper de champignons. Snijd de lente-uitjes in 2 en snipper het stuk met het witte deel overlangs fijn. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper de ontpitte rode peper of hak hem fijn. Snijd de ongeschilde appelen eerst in plakjes, dan in staafjes en meng ze met citroensap.
7
Trek de kipfilets in stukken. Snijd de steaks in fijne sneetjes, loodrecht op de richting van de vezels. Doe de garnalen, de cashewnoten en de pinda’s in kommen. Laat de vermicelli uitlekken.
8
Zet alle elementen op tafel. Voorzie 1 of 2 grote slakommen met lauw water zodat iedereen er zijn rijstvellen één voor één gedurende een tiental seconden in kan laten weken, om ze dan naar eigen smaak te garneren en op te rollen.
1
Dompel de kipfilets in een steelpan kokend water. Breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Smeer de steaks in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in een voorverwarmde hete braadpan. Laat ze op een plank rusten.
3
Doe de rijstvermicelli in een slakom, overgiet ze met kokend water en dek af. Laat 3 min. rusten (houd in het oog), giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Doe de pindakaas in een kom. Meng hem met het geperste sinaasappelsap, de sojasaus, de rijstazijn, de misopasta en 2 el rietsuiker.
5
Laat de rode paprika’s uitlekken, snijd ze in grote stukken en doe ze in de beker van de mixer of de hakmolen. Mix ze fijn met de wijnazijn, 3 el rietsuiker, chilipoeder en zout.
6
Rasp de wortelen met de grove kant van de rasp (of snijd ze met de mandoline in fijne slierten en snijd ze en 3). Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Snipper de champignons. Snijd de lente-uitjes in 2 en snipper het stuk met het witte deel overlangs fijn. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper de ontpitte rode peper of hak hem fijn. Snijd de ongeschilde appelen eerst in plakjes, dan in staafjes en meng ze met citroensap.
7
Trek de kipfilets in stukken. Snijd de steaks in fijne sneetjes, loodrecht op de richting van de vezels. Doe de garnalen, de cashewnoten en de pinda’s in kommen. Laat de vermicelli uitlekken.
8
Zet alle elementen op tafel. Voorzie 1 of 2 grote slakommen met lauw water zodat iedereen er zijn rijstvellen één voor één gedurende een tiental seconden in kan laten weken, om ze dan naar eigen smaak te garneren en op te rollen.