Recept zoekresultatenLenterolletjesatelier
Delhaize logo
  • Lenterolletjesatelier
    B
LenterolletjesatelierB

Lenterolletjesatelier

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 400 g kippenborstfilet
  • 400 g gepelde steak
  • 200 g gekookte en gepelde scampi
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 rode kool
  • 50 g bruine champignons
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 bussel lente-ui
  • 340 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 appels
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 150 g geroosterde cashewnoten zonder zout
  • 150 g geroosterde pinda’s zonder zout
  • 24 rijstvellen
  • 250 g rijstvermicelli
  • 5 el rietsuiker
  • 3 el pindakaas
  • 1 el misopasta
  • 3 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • zout
  • 400 g kippenborstfilet
  • 400 g gepelde steak
  • 200 g gekookte en gepelde scampi
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 rode kool
  • 50 g bruine champignons
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 bussel lente-ui
  • 340 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 appels
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander

Begin met koken

: 40 min.
1
Dompel de kipfilets in een steelpan kokend water. Breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Smeer de steaks in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in een voorverwarmde hete braadpan. Laat ze op een plank rusten.
3
Doe de rijstvermicelli in een slakom, overgiet ze met kokend water en dek af. Laat 3 min. rusten (houd in het oog), giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Doe de pindakaas in een kom. Meng hem met het geperste sinaasappelsap, de sojasaus, de rijstazijn, de misopasta en 2 el rietsuiker.
5
Laat de rode paprika’s uitlekken, snijd ze in grote stukken en doe ze in de beker van de mixer of de hakmolen. Mix ze fijn met de wijnazijn, 3 el rietsuiker, chilipoeder en zout.
6
Rasp de wortelen met de grove kant van de rasp (of snijd ze met de mandoline in fijne slierten en snijd ze en 3). Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Snipper de champignons. Snijd de lente-uitjes in 2 en snipper het stuk met het witte deel overlangs fijn. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper de ontpitte rode peper of hak hem fijn. Snijd de ongeschilde appelen eerst in plakjes, dan in staafjes en meng ze met citroensap.
7
Trek de kipfilets in stukken. Snijd de steaks in fijne sneetjes, loodrecht op de richting van de vezels. Doe de garnalen, de cashewnoten en de pinda’s in kommen. Laat de vermicelli uitlekken.
8
Zet alle elementen op tafel. Voorzie 1 of 2 grote slakommen met lauw water zodat iedereen er zijn rijstvellen één voor één gedurende een tiental seconden in kan laten weken, om ze dan naar eigen smaak te garneren en op te rollen.
1
Dompel de kipfilets in een steelpan kokend water. Breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Smeer de steaks in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in een voorverwarmde hete braadpan. Laat ze op een plank rusten.
3
Doe de rijstvermicelli in een slakom, overgiet ze met kokend water en dek af. Laat 3 min. rusten (houd in het oog), giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Doe de pindakaas in een kom. Meng hem met het geperste sinaasappelsap, de sojasaus, de rijstazijn, de misopasta en 2 el rietsuiker.
5
Laat de rode paprika’s uitlekken, snijd ze in grote stukken en doe ze in de beker van de mixer of de hakmolen. Mix ze fijn met de wijnazijn, 3 el rietsuiker, chilipoeder en zout.
6
Rasp de wortelen met de grove kant van de rasp (of snijd ze met de mandoline in fijne slierten en snijd ze en 3). Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Snipper de champignons. Snijd de lente-uitjes in 2 en snipper het stuk met het witte deel overlangs fijn. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper de ontpitte rode peper of hak hem fijn. Snijd de ongeschilde appelen eerst in plakjes, dan in staafjes en meng ze met citroensap.
7
Trek de kipfilets in stukken. Snijd de steaks in fijne sneetjes, loodrecht op de richting van de vezels. Doe de garnalen, de cashewnoten en de pinda’s in kommen. Laat de vermicelli uitlekken.
8
Zet alle elementen op tafel. Voorzie 1 of 2 grote slakommen met lauw water zodat iedereen er zijn rijstvellen één voor één gedurende een tiental seconden in kan laten weken, om ze dan naar eigen smaak te garneren en op te rollen.
Nutritionele informatie
B
Par 100 g : Énergie : 175 kcal - Lipides : 6,2 g - Glucides : 20,6 g - Fibres : 1,8 g - Protéines : 9,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Par 100 g : Énergie : 175 kcal - Lipides : 6,2 g - Glucides : 20,6 g - Fibres : 1,8 g - Protéines : 9,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Lactose vrij
Winter
Hoofdgerecht