1
Snijd de wortels en de daikon in fijne reepjes. Was en droog de waterkers.
2
Snijd de kreeften in de lengte doormidden en haal er de ingewanden uit. Snijd het vlees in rondjes en breek de scharen los.
3
Leg een natgemaakte en uitgewrongen handdoek op het werkblad. Week een rijstblaadje in een grote slakom met lauw water. Leg het op de handdoek en schik in het midden ervan de stukjes kreeft, groenten en waterkers op een rij. Plooi het onderste deel van het rijstblaadje naar boven. Plooi de zijkanten naar het midden. Druk de vulling samen door het rijstblaadje naar boven te rollen. Leg de loempia’s op een licht bevochtigde schotel. Let erop dat ze niet tegen elkaar liggen. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast.
4
Hak de pinda’s en de koriander fijn. Pers het limoensap uit. Hak de peper fijn. Schil de gember en rasp hem. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
5
Serveer twee loempia’s per persoon met een kreeftenschaar en saus.
1
Snijd de wortels en de daikon in fijne reepjes. Was en droog de waterkers.
2
Snijd de kreeften in de lengte doormidden en haal er de ingewanden uit. Snijd het vlees in rondjes en breek de scharen los.
3
Leg een natgemaakte en uitgewrongen handdoek op het werkblad. Week een rijstblaadje in een grote slakom met lauw water. Leg het op de handdoek en schik in het midden ervan de stukjes kreeft, groenten en waterkers op een rij. Plooi het onderste deel van het rijstblaadje naar boven. Plooi de zijkanten naar het midden. Druk de vulling samen door het rijstblaadje naar boven te rollen. Leg de loempia’s op een licht bevochtigde schotel. Let erop dat ze niet tegen elkaar liggen. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast.
4
Hak de pinda’s en de koriander fijn. Pers het limoensap uit. Hak de peper fijn. Schil de gember en rasp hem. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
5
Serveer twee loempia’s per persoon met een kreeftenschaar en saus.