1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vierkantje bladerdeeg op het werkblad en spreid een dun laagje wasabi over de hele oppervlakte. Bedek met een ander vierkantje en druk aan. Klop de eierdooier op met 1 eetlepel water. Smeer deze mengeling op de onderkant van het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes. Snij in stroken van 2 cm en draai ze. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 à 20 min. in de oven tot de krokantjes goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
2
Snij de sjalot en het lente-uitje in zeer dunne reepjes. Rasp de gember tot pulp. Doe de sjalot, de gemberpulp, het limoensap, de vissaus, de sojasaus, de peper en de olie in een kommetje.
3
Hak de tonijn fijn met een mes. Doe in een slakom en meng met saus, lente-ui en korianderblaadjes
4
Op het bord Dresseer de tartaar met een deegvormpje. Serveer met de wasabikrokantjes.
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vierkantje bladerdeeg op het werkblad en spreid een dun laagje wasabi over de hele oppervlakte. Bedek met een ander vierkantje en druk aan. Klop de eierdooier op met 1 eetlepel water. Smeer deze mengeling op de onderkant van het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes. Snij in stroken van 2 cm en draai ze. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 à 20 min. in de oven tot de krokantjes goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
2
Snij de sjalot en het lente-uitje in zeer dunne reepjes. Rasp de gember tot pulp. Doe de sjalot, de gemberpulp, het limoensap, de vissaus, de sojasaus, de peper en de olie in een kommetje.
3
Hak de tonijn fijn met een mes. Doe in een slakom en meng met saus, lente-ui en korianderblaadjes
4
Op het bord Dresseer de tartaar met een deegvormpje. Serveer met de wasabikrokantjes.