⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam
Delhaize logo
  • Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 cm gember
  • 1 el vissaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 500 g geelvintonijnsteak
  • 1 bosje koriander
  • 2 vierkantjes bladerdeeg
  • wasabi (in tube)
  • 1 eigeel
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tige d'oignon vert
  • 1 limoen
  • 1 Thaise rode peper
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 cm gember
  • 1 el vissaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 500 g geelvintonijnsteak
  • 1 bosje koriander
  • 2 vierkantjes bladerdeeg
  • wasabi (in tube)
  • 1 eigeel
  • 1 kleine sjalot
  • 1 tige d'oignon vert
  • 1 limoen
  • 1 Thaise rode peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vierkantje bladerdeeg op het werkblad en spreid een dun laagje wasabi over de hele oppervlakte. Bedek met een ander vierkantje en druk aan. Klop de eierdooier op met 1 eetlepel water. Smeer deze mengeling op de onderkant van het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes. Snij in stroken van 2 cm en draai ze. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 à 20 min. in de oven tot de krokantjes goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
2
Snij de sjalot en het lente-uitje in zeer dunne reepjes. Rasp de gember tot pulp. Doe de sjalot, de gemberpulp, het limoensap, de vissaus, de sojasaus, de peper en de olie in een kommetje.
3
Hak de tonijn fijn met een mes. Doe in een slakom en meng met saus, lente-ui en korianderblaadjes
4
Op het bord Dresseer de tartaar met een deegvormpje. Serveer met de wasabikrokantjes.
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg een vierkantje bladerdeeg op het werkblad en spreid een dun laagje wasabi over de hele oppervlakte. Bedek met een ander vierkantje en druk aan. Klop de eierdooier op met 1 eetlepel water. Smeer deze mengeling op de onderkant van het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes. Snij in stroken van 2 cm en draai ze. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 à 20 min. in de oven tot de krokantjes goudgeel zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
2
Snij de sjalot en het lente-uitje in zeer dunne reepjes. Rasp de gember tot pulp. Doe de sjalot, de gemberpulp, het limoensap, de vissaus, de sojasaus, de peper en de olie in een kommetje.
3
Hak de tonijn fijn met een mes. Doe in een slakom en meng met saus, lente-ui en korianderblaadjes
4
Op het bord Dresseer de tartaar met een deegvormpje. Serveer met de wasabikrokantjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Geelvintonijn
    Delhaize Geelvintonijn
    3 × +/- 180 gr
    +/-€
    11
    52
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Bladerdeeg
    Herta Bladerdeeg
    2 × 230 gr
    2de tegen -50%
    1
    99
    Wasabi pasta
    Saitaku Wasabi pasta
    43 gr
    3
    85
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Olie | Zonnebloem
    Delhaize Olie | Zonnebloem
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    05
    Totaal:
    +/-€59,95