⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTartaar van rundvlees gesneden met het mes
Delhaize logo
  • Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Tartaar van rundvlees gesneden met het mes
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • zwarte peper
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 4 el sesamzaadjes
  • zout
  • 1/2 citroen
  • 480 g steak
  • 6 steeltjes bieslook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 cm gember
  • 1 rijpe avocado
  • 1 handvol boeren- of groene kool
  • 1 blad nori-alg (voor sushi)
  • 2 el vierge sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el tamarisaus (soja)
  • zwarte peper
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 4 el sesamzaadjes
  • zout
  • 1/2 citroen
  • 480 g steak
  • 6 steeltjes bieslook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 cm gember
  • 1 rijpe avocado
  • 1 handvol boeren- of groene kool
  • 1 blad nori-alg (voor sushi)
  • 2 el vierge sesamolie
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el tamarisaus (soja)

Begin met koken

: 15 min.
1
Stoom de boerenkool gedurende 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof met de spinazie. Maak een vinaigrette met 1 eetlepel vierge sesamolie en de tamari. Kruid met peper. Giet deze vinaigrette over de salade van boerenkool en spinazie. Meng en bestrooi met de sesamzaden.
2
Snij de steak in hele fijne schijfjes, daarna in reepjes en blokjes. Hak het rundvlees fijn met een mes. Doe het vlees in een diep bord. Snij de bieslook fijn. Hak de platte peterselie en de gember fijn. Doe de bieslook, de gember, de platte peterselie, de rijstazijn en 2 eetlepels vierge sesamolie bij het vlees. Kruid met peper en zout en meng. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast totdat je het opdient.
3
Knip met een schaar het noriblad in reepjes in daarna in plakjes. Toast ze in een antikleefpan zonder vetstof. Hou apart.
4
Schil de avocado, snij hem in twee, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met citroensap.
5
Dresseer de tartaar op het bord. Bestrooi met sesamzaden, chips van nori-algen en reepjes avocado. Werk af met een scheutje vierge sesamolie.
1
Stoom de boerenkool gedurende 8 minuten. Laat afkoelen en hak grof met de spinazie. Maak een vinaigrette met 1 eetlepel vierge sesamolie en de tamari. Kruid met peper. Giet deze vinaigrette over de salade van boerenkool en spinazie. Meng en bestrooi met de sesamzaden.
2
Snij de steak in hele fijne schijfjes, daarna in reepjes en blokjes. Hak het rundvlees fijn met een mes. Doe het vlees in een diep bord. Snij de bieslook fijn. Hak de platte peterselie en de gember fijn. Doe de bieslook, de gember, de platte peterselie, de rijstazijn en 2 eetlepels vierge sesamolie bij het vlees. Kruid met peper en zout en meng. Bedek met vershoudfolie en zet in de koelkast totdat je het opdient.
3
Knip met een schaar het noriblad in reepjes in daarna in plakjes. Toast ze in een antikleefpan zonder vetstof. Hou apart.
4
Schil de avocado, snij hem in twee, haal de pit eruit en snij het vruchtvlees in reepjes. Besprenkel met citroensap.
5
Dresseer de tartaar op het bord. Bestrooi met sesamzaden, chips van nori-algen en reepjes avocado. Werk af met een scheutje vierge sesamolie.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
480 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Avocado
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Sesamzaad | Geroosterde
    Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
    95 gr
    3
    85
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Spitskool | Bio
      Delhaize Spitskool | Bio
      500 gr
      Bio
        3
        59
        Sushi nori
        Saitaku Sushi nori
        14 gr
        3
        29
        Olie | Wok | Geroosterde sesam
        Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
        25 cl
        4
        45
        Rijstazijn
        Saitaku Rijstazijn
        15 cl
        3
        39
        Saus | Soja | Bio
        Delhaize Saus | Soja | Bio
        14,5 cl
        Bio
          2
          15

          Reeds in je keuken

          Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
          Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
          85 gr
          Bio
            4
            25
            Zeezout | Fijn | Jodium
            Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
            125 gr
            0
            69
            Totaal:
            €28,47