Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLentelamsragout
Delhaize logo
  • Lentelamsragout

Lentelamsragout

Lentelamsragout
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kl gedroogd bonenkruid
  • 1/2 kl gedroogde rozemarijn
  • 1 l kippenbouillon Delhaize (bereid met 2 blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg lamsschouder (ontbeend) in blokjes
  • 8 nieuwe aardappelen
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 750 g primeurgroenten naar keuze
  • plukjes kervel voor de afwerking
  • peterselie voor de afwerking
  • 2 el tarwemeel
  • zout
  • 1 kl gedroogd bonenkruid
  • 1/2 kl gedroogde rozemarijn
  • 1 l kippenbouillon Delhaize (bereid met 2 blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kg lamsschouder (ontbeend) in blokjes
  • 8 nieuwe aardappelen
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 750 g primeurgroenten naar keuze
  • plukjes kervel voor de afwerking
  • peterselie voor de afwerking
  • 2 el tarwemeel
  • zout

Begin met koken

1
Breng de bouillon aan de kook en laat lauw worden. Maak de ui schoon en snij hem in schijfjes. Pel de knoflook en hak fijn.
2
Laat de blokjes lamsvlees 5 tot 10 minuten bruin aanbraden in hete olie. Voeg zout en peper toe en bestrooi met meel.
3
Voeg de schijfjes ui toe en laat nog 5 minuten op matig vuur staan terwijl je herhaaldelijk roert.
4
Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Gooi het bakvet weg en leg het vlees en de ui opnieuw in de stoofpan. Voeg de gehakte look toe.
5
Bestrooi alles met bonenkruid en rozemarijn. Meng en bevochtig beetje bij beetje met bouillon.
6
Voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat nog 1 uur en 10 minuten koken op zacht vuur.
7
Schil de aardappelen en bewaar ze in een slakom in de koelkast.
8
Maak de groenten schoon: krab de wortelen en de rapen schoon en laat nog ½ cm loof over.
9
Maak de sperziebonen schoon. Als de eerste kooktijd beëindigd is, voeg dan de groenten toe en eventueel de bouillon zodat alle ingrediënten net bedekt zijn.
10
Laat nog 25 minuten met deksel koken op zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Versier de bereiding met peterselie en kervel en dien op in de stoofpan.
1
Breng de bouillon aan de kook en laat lauw worden. Maak de ui schoon en snij hem in schijfjes. Pel de knoflook en hak fijn.
2
Laat de blokjes lamsvlees 5 tot 10 minuten bruin aanbraden in hete olie. Voeg zout en peper toe en bestrooi met meel.
3
Voeg de schijfjes ui toe en laat nog 5 minuten op matig vuur staan terwijl je herhaaldelijk roert.
4
Neem alles met een schuimspaan uit de pan. Gooi het bakvet weg en leg het vlees en de ui opnieuw in de stoofpan. Voeg de gehakte look toe.
5
Bestrooi alles met bonenkruid en rozemarijn. Meng en bevochtig beetje bij beetje met bouillon.
6
Voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat nog 1 uur en 10 minuten koken op zacht vuur.
7
Schil de aardappelen en bewaar ze in een slakom in de koelkast.
8
Maak de groenten schoon: krab de wortelen en de rapen schoon en laat nog ½ cm loof over.
9
Maak de sperziebonen schoon. Als de eerste kooktijd beëindigd is, voeg dan de groenten toe en eventueel de bouillon zodat alle ingrediënten net bedekt zijn.
10
Laat nog 25 minuten met deksel koken op zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Versier de bereiding met peterselie en kervel en dien op in de stoofpan.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bonenkruid
Santa Maria Bonenkruid
7 gr
-10% voor 3
1
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Maaltijdbox | Curry madras
Delhaize Maaltijdbox | Curry madras
950 gr
5
89
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€59,63