1
Snij de bolletjes venkel fijn.
2
Laat ze 2 min. aanbraden in een eetlepel hete olijfolie.
3
Blus met de pastis, bestrooi met zout en veel peper, voeg het kruidentuiltje, het geperste knoflook en de rest van de olijfolie toe, meng, dek af en laat 10 min. verder braden op zeer zacht vuur: de venkel moet in de kern gekonfijt zijn.
4
Schil de sinaasappel en pers het sap uit. Hak de schil fijn.
5
Kneed de boter met de sinaasappelschil, zout en peper. Wentel de zeeduivelfilets in de gezouten en gepeperde bloem en braad ze 5 min. aan weerskanten in 30 g hete geparfumeerde boter. Hou ze warm.
6
Blus de braadsappen met het sinaasappelsap en laat 5 min. indikken op zacht vuur.
7
Neem van het vuur, voeg de rest van de geparfumeerde boter toe en klop alles.
8
Doe er de gehakte dille bij en breng verder op smaak.
9
Overgiet de zeeduivelfilets met warme saus en leg er gekonfijte venkel rond.
10
Versier met plukjes dille en dien onmiddellijk op.
11
Décorez de pluches d'aneth et servez sans attendre.
1
Snij de bolletjes venkel fijn.
2
Laat ze 2 min. aanbraden in een eetlepel hete olijfolie.
3
Blus met de pastis, bestrooi met zout en veel peper, voeg het kruidentuiltje, het geperste knoflook en de rest van de olijfolie toe, meng, dek af en laat 10 min. verder braden op zeer zacht vuur: de venkel moet in de kern gekonfijt zijn.
4
Schil de sinaasappel en pers het sap uit. Hak de schil fijn.
5
Kneed de boter met de sinaasappelschil, zout en peper. Wentel de zeeduivelfilets in de gezouten en gepeperde bloem en braad ze 5 min. aan weerskanten in 30 g hete geparfumeerde boter. Hou ze warm.
6
Blus de braadsappen met het sinaasappelsap en laat 5 min. indikken op zacht vuur.
7
Neem van het vuur, voeg de rest van de geparfumeerde boter toe en klop alles.
8
Doe er de gehakte dille bij en breng verder op smaak.
9
Overgiet de zeeduivelfilets met warme saus en leg er gekonfijte venkel rond.
10
Versier met plukjes dille en dien onmiddellijk op.
11
Décorez de pluches d'aneth et servez sans attendre.