⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenZeeduivel met sinaasappelsaus
Delhaize logo
  • Zeeduivel met sinaasappelsaus
    A

Zeeduivel met sinaasappelsaus

Zeeduivel met sinaasappelsausA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el bloem
  • 80 g zachte boter
  • 2 el gehakte dille
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pastis
  • dille
  • 2 knollen venkel
  • guérande-zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 sinaasappel
  • 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk)
  • zwarte peper
  • 1 el bloem
  • 80 g zachte boter
  • 2 el gehakte dille
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pastis
  • dille
  • 2 knollen venkel
  • guérande-zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 sinaasappel
  • 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk)
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Snij de bolletjes venkel fijn.
2
Laat ze 2 min. aanbraden in een eetlepel hete olijfolie.
3
Blus met de pastis, bestrooi met zout en veel peper, voeg het kruidentuiltje, het geperste knoflook en de rest van de olijfolie toe, meng, dek af en laat 10 min. verder braden op zeer zacht vuur: de venkel moet in de kern gekonfijt zijn.
4
Schil de sinaasappel en pers het sap uit. Hak de schil fijn.
5
Kneed de boter met de sinaasappelschil, zout en peper. Wentel de zeeduivelfilets in de gezouten en gepeperde bloem en braad ze 5 min. aan weerskanten in 30 g hete geparfumeerde boter. Hou ze warm.
6
Blus de braadsappen met het sinaasappelsap en laat 5 min. indikken op zacht vuur.
7
Neem van het vuur, voeg de rest van de geparfumeerde boter toe en klop alles.
8
Doe er de gehakte dille bij en breng verder op smaak.
9
Overgiet de zeeduivelfilets met warme saus en leg er gekonfijte venkel rond.
10
Versier met plukjes dille en dien onmiddellijk op.
11
Décorez de pluches d'aneth et servez sans attendre.
1
Snij de bolletjes venkel fijn.
2
Laat ze 2 min. aanbraden in een eetlepel hete olijfolie.
3
Blus met de pastis, bestrooi met zout en veel peper, voeg het kruidentuiltje, het geperste knoflook en de rest van de olijfolie toe, meng, dek af en laat 10 min. verder braden op zeer zacht vuur: de venkel moet in de kern gekonfijt zijn.
4
Schil de sinaasappel en pers het sap uit. Hak de schil fijn.
5
Kneed de boter met de sinaasappelschil, zout en peper. Wentel de zeeduivelfilets in de gezouten en gepeperde bloem en braad ze 5 min. aan weerskanten in 30 g hete geparfumeerde boter. Hou ze warm.
6
Blus de braadsappen met het sinaasappelsap en laat 5 min. indikken op zacht vuur.
7
Neem van het vuur, voeg de rest van de geparfumeerde boter toe en klop alles.
8
Doe er de gehakte dille bij en breng verder op smaak.
9
Overgiet de zeeduivelfilets met warme saus en leg er gekonfijte venkel rond.
10
Versier met plukjes dille en dien onmiddellijk op.
11
Décorez de pluches d'aneth et servez sans attendre.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 699; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 8,1; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 482,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 699; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 8,1; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 482,16
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Pastis | 45% Alc
Pastis 51 Pastis | 45% Alc
70 cl
21
49
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Venkel
Delhaize Venkel
2 × 500 gr
1
79
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Zeeduivelfilet | Noordzee
Delhaize Zeeduivelfilet | Noordzee
2 × +/- 205 gr
+/-€
10
75

Reeds in je keuken

Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€57,94

Deze recepten kan je ook leuk vinden