⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGestoofde runderkarbonaden met speculaas
Delhaize logo
  • Gestoofde runderkarbonaden met speculaas
    A

Gestoofde runderkarbonaden met speculaas

Gestoofde runderkarbonaden met speculaasA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook
  • knolselderpuree (als bijgerecht)
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 600 g magere runderkarbonaden
  • 25 cl pittige rode wijn
  • 4 speculooskoekjes
  • 100 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 el arachideolie
  • 1 teentje knoflook
  • knolselderpuree (als bijgerecht)
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 600 g magere runderkarbonaden
  • 25 cl pittige rode wijn
  • 4 speculooskoekjes
  • 100 g wortelen
  • 1 ui

Begin met koken

1
Pel de ui en snij fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Schil de wortelen, was ze en snij ze in staafjes van 4 cm lang.
2
Warm de olie op in een grote kookpan op een middelhoog vuur. Braad er het vlees in aan zodra de olie heet is en haal uit de pan. Laat de ui en de look fruiten in de braadjus. 
3
Leg het vlees terug in de pan. Voeg de wijn, de wortelen, het water en het kruidentuiltje toe. Dek af en breng aan de kook. Laat 1u30 op een middelhoog vuur sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
5
Plet de koekjes tot een soort paneermeel (je kunt ze mixen om tijd te winnen). Strooi over het vlees en meng.
6
Laat nog een tiental minuten op het vuur staan, zodat de speculaas in de saus wordt opgenomen.
7
Kruid met peper en zout. Dien op met de knolselderpuree en bestrooi met gehakte peterselie.
8
Rectifiez l’assaisonnement avec sel et poivre et servez accompagné de purée de cèleri-rave, après avoir parsemé de persil haché.
1
Pel de ui en snij fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Schil de wortelen, was ze en snij ze in staafjes van 4 cm lang.
2
Warm de olie op in een grote kookpan op een middelhoog vuur. Braad er het vlees in aan zodra de olie heet is en haal uit de pan. Laat de ui en de look fruiten in de braadjus. 
3
Leg het vlees terug in de pan. Voeg de wijn, de wortelen, het water en het kruidentuiltje toe. Dek af en breng aan de kook. Laat 1u30 op een middelhoog vuur sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
5
Plet de koekjes tot een soort paneermeel (je kunt ze mixen om tijd te winnen). Strooi over het vlees en meng.
6
Laat nog een tiental minuten op het vuur staan, zodat de speculaas in de saus wordt opgenomen.
7
Kruid met peper en zout. Dien op met de knolselderpuree en bestrooi met gehakte peterselie.
8
Rectifiez l’assaisonnement avec sel et poivre et servez accompagné de purée de cèleri-rave, après avoir parsemé de persil haché.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 345,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 345,15
Sinterklaas,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht