⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLasagne met zoete aardappelen en bloemkool
Delhaize logo
  • Lasagne met zoete aardappelen en bloemkool
    B

Lasagne met zoete aardappelen en bloemkool

Lasagne met zoete aardappelen en bloemkoolB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 grote bloemkool
  • 800 g zoete aardappelen
  • 12 verse lasagnevellen Bertagni
  • 5 dl volle melk
  • 2 bollen mozzarella di bufala (2x125g)
  • 75 g Parmigiano
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel salie
  • peper en zout
  • 1 grote bloemkool
  • 800 g zoete aardappelen
  • 12 verse lasagnevellen Bertagni
  • 5 dl volle melk
  • 2 bollen mozzarella di bufala (2x125g)
  • 75 g Parmigiano
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel salie
  • peper en zout

Begin met koken

: 30 min. + 55 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier.
2
Verdeel de bloemkool in roosjes en meng ze op één van de ovenplaten met 2 el olijfolie, 3/4 van de grofgehakte salie en peper en zout. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze op de andere ovenplaat met 1 el olijfolie en peper en zout. Schuif alles in de oven (zet de bloemkool bovenaan) en laat gedurende 25 min. bakken.
3
Mix een kleine helft van de bloemkool met de melk, 50 g parmigiano en peper en zout tot een homogene saus. Meng de rest van de bloemkool met de zoete aardappelen.
4
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Verdeel een beetje saus over de bodem van een grote ovenschaal. Voeg 1/3 van de groenten toe (plet de bloemkool indien nodig lichtjes) en bedek ze met 4 lasagnevellen. Overgiet weer met saus en wissel de lagen zo verder af. Overgiet de lasagne om te eindigen met een laag saus, bestrooi ze met de in stukjes gescheurde mozzarella en de rest van de parmigiano. Schuif 30 min. in de oven.
5
Bak de rest van de salieblaadjes kort goudbruin in een braadpan, met 1 el olijfolie. Werk er de lasagne mee af en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier.
2
Verdeel de bloemkool in roosjes en meng ze op één van de ovenplaten met 2 el olijfolie, 3/4 van de grofgehakte salie en peper en zout. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze op de andere ovenplaat met 1 el olijfolie en peper en zout. Schuif alles in de oven (zet de bloemkool bovenaan) en laat gedurende 25 min. bakken.
3
Mix een kleine helft van de bloemkool met de melk, 50 g parmigiano en peper en zout tot een homogene saus. Meng de rest van de bloemkool met de zoete aardappelen.
4
Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Verdeel een beetje saus over de bodem van een grote ovenschaal. Voeg 1/3 van de groenten toe (plet de bloemkool indien nodig lichtjes) en bedek ze met 4 lasagnevellen. Overgiet weer met saus en wissel de lagen zo verder af. Overgiet de lasagne om te eindigen met een laag saus, bestrooi ze met de in stukjes gescheurde mozzarella en de rest van de parmigiano. Schuif 30 min. in de oven.
5
Bak de rest van de salieblaadjes kort goudbruin in een braadpan, met 1 el olijfolie. Werk er de lasagne mee af en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 666,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 666,4
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkoolroosjes
Delhaize Bloemkoolroosjes
2 × 400 gr
2de tegen -50%
3
29
Zoete aardappel | Kubus
Delhaize Zoete aardappel | Kubus
3 × 300 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
19
Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
250 gr
Bio
    1
    65
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05
      Mozzarella | Rol | Maxi
      Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
      250 gr
      2
      85
      Parmigiano reggiano | BOB
      Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      49
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Salie
      Santa Maria Kruiden | Salie
      11 gr
      2
      95

      Reeds in je keuken

      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €27,39