1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Giet ze af na 20 à 25 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1/3 van de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de havervlokken, de panko en de helft van de geraspte parmigiano. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Laat lauw worden. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C.
3
Fruit intussen de fijngesnipperde uien gedurende 15 min. op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan, met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 6 min. in een kookpot kokend gezouten water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet af, meng de bloemkool met de uien en breng verder op smaak.
5
Giet de gekookte aardappelen af en plet ze met de boter en 5 el olijfolie. Voeg de rest van de gehakte rucola toe en breng verder op smaak. Verdeel de rucolapuree over de bodem van een ovenschaal. Bedek ze met het uien-bloemkoolmengsel. Klop de eieren los met de room, de rest van de parmigiano, peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bedek ze met de crumble en bak 30 min. goudbruin in de oven.
6
Serveer warm, met een slaatje.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Giet ze af na 20 à 25 min. kooktijd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1/3 van de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de havervlokken, de panko en de helft van de geraspte parmigiano. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Laat lauw worden. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C.
3
Fruit intussen de fijngesnipperde uien gedurende 15 min. op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan, met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 6 min. in een kookpot kokend gezouten water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet af, meng de bloemkool met de uien en breng verder op smaak.
5
Giet de gekookte aardappelen af en plet ze met de boter en 5 el olijfolie. Voeg de rest van de gehakte rucola toe en breng verder op smaak. Verdeel de rucolapuree over de bodem van een ovenschaal. Bedek ze met het uien-bloemkoolmengsel. Klop de eieren los met de room, de rest van de parmigiano, peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bedek ze met de crumble en bak 30 min. goudbruin in de oven.
6
Serveer warm, met een slaatje.