Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel
Delhaize logo

Lasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel

Lasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gemengde bospaddestoelen
  • 200 g kalfszwezeriken (te bestellen in je beenhouwerijafdeling)
  • 1 verse truffel (te bestellen bij de groenten- en fruitverantwoordelijke)
  • 4 feuilles verse lasagnebladen
  • 2 dl truffelsap
  • 1 dl porto
  • 2,5 dl room
  • 5 dl melk
  • 2 sjalotten
  • 4 druppels truffelolie
  • 2 noten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 gevogeltebouillon blokje
  • 2 el voorverpakte gebakken ui (optioneel)
  • Enkele sprieten bieslook (optioneel)
  • peper
  • 200 g gemengde bospaddestoelen
  • 200 g kalfszwezeriken (te bestellen in je beenhouwerijafdeling)
  • 1 verse truffel (te bestellen bij de groenten- en fruitverantwoordelijke)
  • 4 feuilles verse lasagnebladen
  • 2 dl truffelsap
  • 1 dl porto
  • 2,5 dl room
  • 5 dl melk
  • 2 sjalotten
  • 4 druppels truffelolie
  • 2 noten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 gevogeltebouillon blokje
  • 2 el voorverpakte gebakken ui (optioneel)
  • Enkele sprieten bieslook (optioneel)

Begin met koken

: 30 min
1
Borstel voorzichtig de paddenstoelen schoon (maak ze zeker niet nat) en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Fruit dit alles in een braadpan met een nootje boter en de olijfolie.
2
Leg de kalfszwezeriken in een steelpan met melk, breng ze langzaam aan de kook. Laat 3 min doorkoken.
3
Giet de porto op de paddenstoelen en laat hem tot de helft inkoken. Los het half bouillonblokje op in 1 dl warm water en giet het in de braadpan. Laat het opnieuw tot de helft inkoken. Voeg de room, het truffelsap en de truffelolie toe en laat sudderen.
4
Laat de kalfszwezeriken na 3 min koken uitlekken en laat ze schrikken in ijskoud water. Verwijder voorzichtig de stukjes vel en het membraan dat rond de zwezeriken zit. Snijd ze in dikke schijven en bak ze goudbruin in een nootje boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ze bij de paddenstoelen en kruid bij indien nodig.
5
Snijd de lasagnebladen doormidden en gaar ze kort in kokend water. Laat ze uitlekken.
6
Leg een half lasagneblad op elk bord. Schik de paddenstoelen en de zwezeriken erbovenop en bedek ze met de overblijvende halve bladen. Overgiet met de saus en strooi er de gebakken uitjes over. Versier met de bieslook. Rasp wat verse truffel op elk bord en dien op.
1
Borstel voorzichtig de paddenstoelen schoon (maak ze zeker niet nat) en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Fruit dit alles in een braadpan met een nootje boter en de olijfolie.
2
Leg de kalfszwezeriken in een steelpan met melk, breng ze langzaam aan de kook. Laat 3 min doorkoken.
3
Giet de porto op de paddenstoelen en laat hem tot de helft inkoken. Los het half bouillonblokje op in 1 dl warm water en giet het in de braadpan. Laat het opnieuw tot de helft inkoken. Voeg de room, het truffelsap en de truffelolie toe en laat sudderen.
4
Laat de kalfszwezeriken na 3 min koken uitlekken en laat ze schrikken in ijskoud water. Verwijder voorzichtig de stukjes vel en het membraan dat rond de zwezeriken zit. Snijd ze in dikke schijven en bak ze goudbruin in een nootje boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ze bij de paddenstoelen en kruid bij indien nodig.
5
Snijd de lasagnebladen doormidden en gaar ze kort in kokend water. Laat ze uitlekken.
6
Leg een half lasagneblad op elk bord. Schik de paddenstoelen en de zwezeriken erbovenop en bedek ze met de overblijvende halve bladen. Overgiet met de saus en strooi er de gebakken uitjes over. Versier met de bieslook. Rasp wat verse truffel op elk bord en dien op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfszwezerik
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Truffelolie
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Paddenstoelenmix | Pasta
Delhaize Paddenstoelenmix | Pasta
200 gr
2+1 gratis
3
49
Truffel | Pasta
Gaillard Truffel | Pasta
50 gr
9
39
Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
250 gr
Bio
    1
    65
    Ruby | Porto
    Sandeman Ruby | Porto
    75 cl
    -20%
    7
    83
    €9,79
    Room 20%
    Delhaize Room 20%
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    94
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79
      Melkerijboter
      Delhaize Melkerijboter
      250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      25
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Kruiden | Bieslook
      Santa Maria Kruiden | Bieslook
      2 gr
      -10% voor 3
      2
      95

      Reeds in je keuken

      Karnemelk | Bio
      Delhaize Karnemelk | Bio
      1 l
      Bio
        1
        95
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
        Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
        109 gr
        3+1 gratis
        2
        69
        Kruiden | Peper | Mix
        Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        -10% voor 3
        4
        29
        Totaal:
        €36,94