1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
2
Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
3
Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
2
Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
3
Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!