Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto met asperges en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Risotto met asperges en grijze garnalen
    C

Risotto met asperges en grijze garnalen

Risotto met asperges en grijze garnalenC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 100 g diepvrieserwten
  • 300 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 70 g boter
  • 2 takjes tijm
  • enkele plukjes kervel (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 100 g diepvrieserwten
  • 300 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 70 g boter
  • 2 takjes tijm
  • enkele plukjes kervel (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. kooktijd
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
2
Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
3
Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
2
Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
3
Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!
Nutritionele informatie
C
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio
Delhaize Gekookte Gambas | Bio
300 gr
Bio
    6
    85
    Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    2de tegen -50%
    7
    09
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79
      Doperwten | Extra fijn | Bokaal
      Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
      130 gr
      2de tegen -50%
      1
      99
      Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
      Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
      500 gr
      3
      39
      Parmigiano reggiano | BOB
      Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      49
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kervel
      Delhaize Kervel
      100 gr
      2
      39

      Reeds in je keuken

      Gesneden ajuinen
      Delhaize Gesneden ajuinen
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      45
      Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
      Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
      109 gr
      3+1 gratis
      2
      69
      Verse look
      Delhaize Verse look
      140 gr
      2
      29
      Kruiden | Peper | Smaakvol
      Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €34,13