Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsmignonnettes Taj-Mahal
Delhaize logo
  • Lamsmignonnettes Taj-Mahal
    B

Lamsmignonnettes Taj-Mahal

Lamsmignonnettes Taj-MahalB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 60 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 8 lamsmignonnettes
  • 20 g boter
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1/2 vetarm rundbouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g peulerwten
  • 2 poignée de feuilles verse munt of koriander
  • 1 kl express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper
  • 60 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 8 lamsmignonnettes
  • 20 g boter
  • 1 ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1/2 vetarm rundbouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g peulerwten
  • 2 poignée de feuilles verse munt of koriander
  • 1 kl express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de olie en boter in een sauteerpan en laat hierin de mignonnettes aan beide kanten op een hoog vuur bakken. Haal uit de pan wanneer ze goudbruin zijn.
2
Stoof in dezelfde pan, op een zacht vuur, de gehalveerde en in fijne repen gesneden ui. Bestrooi, na 5 min., met het kerriepoeder en roer 2 min.
3
Voeg de yoghurt toe, de tomatenpuree, 20 cl water en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat de mignonnettes 30 min., onafgedekt, sudderen in deze saus op een heel zacht vuur.
4
Kook de peulerwten 3 min. in gezouten water.
5
Voeg het bindmiddel toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
6
Dien warm op, bestrooid met fijngesneden munt of koriander. Serveer met de peulerwten en een puree van zoete aardappelen met komijn.
7
Ajoutez le liant express dans la sauce et rectifiez l'assaisonnement.
8
Servez bien chaud, saupoudré de menthe ou de coriandre hachée
9
Accompagnez avec les mange-tout et une purée de patates douces au cumin.
1
Verwarm de olie en boter in een sauteerpan en laat hierin de mignonnettes aan beide kanten op een hoog vuur bakken. Haal uit de pan wanneer ze goudbruin zijn.
2
Stoof in dezelfde pan, op een zacht vuur, de gehalveerde en in fijne repen gesneden ui. Bestrooi, na 5 min., met het kerriepoeder en roer 2 min.
3
Voeg de yoghurt toe, de tomatenpuree, 20 cl water en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat de mignonnettes 30 min., onafgedekt, sudderen in deze saus op een heel zacht vuur.
4
Kook de peulerwten 3 min. in gezouten water.
5
Voeg het bindmiddel toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
6
Dien warm op, bestrooid met fijngesneden munt of koriander. Serveer met de peulerwten en een puree van zoete aardappelen met komijn.
7
Ajoutez le liant express dans la sauce et rectifiez l'assaisonnement.
8
Servez bien chaud, saupoudré de menthe ou de coriandre hachée
9
Accompagnez avec les mange-tout et une purée de patates douces au cumin.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 535; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 288
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 535; energie (kCal): 128; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 288
Indiaas
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Peulen
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Yoghurt | Natuur | Mager | Gesuikerd
Danone Yoghurt | Natuur | Mager | Gesuikerd
4 x 125 gr
1+1 gratis
1
99
Lamskroon | Celtic
Delhaize Lamskroon | Celtic
3 × +/- 400 gr
+/-€
17
20
Kruiden | Kerrie | Sterk
Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46
Tomato Frito
Heinz Tomato Frito
780 gr
-34% voor 6
1
75
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€64,33