1
Doe de helft van de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika in. Dek af en laat stoven.
2
Doe ondertussen de rest van de olie in een grote pan en bak er het gehakt in op vrij hoog vuur. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
3
Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten aan de stoofpot toe. Meng 2 min, bestrooi met het chilipoeder en de komijn, strooi er dan de rijst in. Roer 2 min en voeg het warme water toe, het verkruimelde bouillonblokje en het vlees. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min sudderen op heel zacht vuur.
4
Voeg de onder koud water gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat nog 5 min sudderen (al de vloeistof moet geabsorbeerd zijn).
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en serveer meteen met geraspte cheddar.
1
Doe de helft van de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui en de in kleine blokjes gesneden paprika in. Dek af en laat stoven.
2
Doe ondertussen de rest van de olie in een grote pan en bak er het gehakt in op vrij hoog vuur. Roer en breek het vlees in kleine stukjes met behulp van een spatel.
3
Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten aan de stoofpot toe. Meng 2 min, bestrooi met het chilipoeder en de komijn, strooi er dan de rijst in. Roer 2 min en voeg het warme water toe, het verkruimelde bouillonblokje en het vlees. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min sudderen op heel zacht vuur.
4
Voeg de onder koud water gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat nog 5 min sudderen (al de vloeistof moet geabsorbeerd zijn).
5
Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en serveer meteen met geraspte cheddar.