⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGestoofde kalkoen met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gestoofde kalkoen met sinaasappel
    A

Gestoofde kalkoen met sinaasappel

Gestoofde kalkoen met sinaasappelA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kl geraspte gember
  • 1 sinaasappel
  • 1 blokje groentebouillon
  • 5 dl water
  • 500 g blokjes kalkoenfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 20 g boter
  • 3 stengels selder
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 uien
  • 1 el vloeibare honing
  • 600 g wortelen
  • 1 kl geraspte gember
  • 1 sinaasappel
  • 1 blokje groentebouillon
  • 5 dl water
  • 500 g blokjes kalkoenfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • 20 g boter
  • 3 stengels selder
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 uien
  • 1 el vloeibare honing
  • 600 g wortelen

Begin met koken

: 40 min
1
Hak de uien, snijd de selder in boogjes, schil en snijd de wortelen in schijfjes.
2
Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 min goudbruin. Zet opzij.
3
Fruit de uien in 2 min glazig, voeg de selder, de wortelen en de geperste lookteentjes toe. Fruit nog 2 minuten.
4
Voeg de gember toe, de kalkoenblokjes, een lange sliert van de schil van de sinaasappel (voor 4 porties), het sinaasappelsap, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
5
Breng aan de kook, dek af en laat op middelhoog vuur gedurende 15 min sudderen.
6
Giet tot slot de honing in de pan en meng goed. Laat nog 5 min sudderen.
7
Verdeel de groenten en de kalkoenblokjes over de borden. Lepel de saus erover. Versier met de gehakte bladpeterselie.
1
Hak de uien, snijd de selder in boogjes, schil en snijd de wortelen in schijfjes.
2
Verwarm de olijfolie en de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bak het vlees in 3 min goudbruin. Zet opzij.
3
Fruit de uien in 2 min glazig, voeg de selder, de wortelen en de geperste lookteentjes toe. Fruit nog 2 minuten.
4
Voeg de gember toe, de kalkoenblokjes, een lange sliert van de schil van de sinaasappel (voor 4 porties), het sinaasappelsap, het verkruimelde bouillonblokje en het water.
5
Breng aan de kook, dek af en laat op middelhoog vuur gedurende 15 min sudderen.
6
Giet tot slot de honing in de pan en meng goed. Laat nog 5 min sudderen.
7
Verdeel de groenten en de kalkoenblokjes over de borden. Lepel de saus erover. Versier met de gehakte bladpeterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 278; energie (kCal): 66; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 342,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 278; energie (kCal): 66; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 342,94
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Eetsinaasappels
    Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    49
    Haasjes | Kalkoen
    Delhaize Haasjes | Kalkoen
    2 × +/- 450 gr
    +/-€
    8
    05
    Groene selder | Bio
    Delhaize Groene selder | Bio
    3 × 350 gr
    Bio
      2
      29
      Bladpeterselie | Verpakt
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
      1
      49
      Honing | Bloemen | Squeeze
      Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
      350 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      19
      Wortelen | Bos | Verpakt
      Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
      1 st
      2
      19

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      6 x 1 l
      2+1 gratis
      4
      69
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Totaal:
      +/-€34,22