1
Doe het gehakt in een slakom. Meng er de gehakte bladpeterselie, de za’atar, peper en zout onder en vorm 4 dikke burgers. Bevochtig je handen met koud water en strijk de burgers glad.
2
Maak met een dunschiller fijne lange slierten komkommer en houd apart. Snijd het centrale deel met de pitjes in stukken en mix ze in de beker van de hakmolen. Giet in een kom, voeg het geperste teentje knoflook toe, samen met de fijngehakte bieslook en de fijngehakte ontpitte rode peper. Voeg de yoghurt toe, 2 el olijfolie, peper en zout.
3
Meng de komkommerslierten met 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de burgers in met olijfolie en gril ze op de barbecue (of op een grill). Reken ± 2 min. per kant en bak ze naar eigen smaak eventueel langer (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
5
Gril de naanbroden kort op de barbecue. Garneer ze met de burgers en een beetje saus, werk af met de rode ui in fijne plakjes en bladpeterselie als je er nog over hebt.
6
Tip: Vervang het lamsvlees naar eigen smaak en/of voor een budgetvriendelijkere versie door rundvlees of gemengd gehakt zonder kruiden.
1
Doe het gehakt in een slakom. Meng er de gehakte bladpeterselie, de za’atar, peper en zout onder en vorm 4 dikke burgers. Bevochtig je handen met koud water en strijk de burgers glad.
2
Maak met een dunschiller fijne lange slierten komkommer en houd apart. Snijd het centrale deel met de pitjes in stukken en mix ze in de beker van de hakmolen. Giet in een kom, voeg het geperste teentje knoflook toe, samen met de fijngehakte bieslook en de fijngehakte ontpitte rode peper. Voeg de yoghurt toe, 2 el olijfolie, peper en zout.
3
Meng de komkommerslierten met 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Smeer de burgers in met olijfolie en gril ze op de barbecue (of op een grill). Reken ± 2 min. per kant en bak ze naar eigen smaak eventueel langer (ze mogen vanbinnen nog rosé zijn).
5
Gril de naanbroden kort op de barbecue. Garneer ze met de burgers en een beetje saus, werk af met de rode ui in fijne plakjes en bladpeterselie als je er nog over hebt.
6
Tip: Vervang het lamsvlees naar eigen smaak en/of voor een budgetvriendelijkere versie door rundvlees of gemengd gehakt zonder kruiden.