Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEmpanada’s met kruidige fijne groentjes
Delhaize logo
  • Empanada’s met kruidige fijne groentjes
    C

Empanada’s met kruidige fijne groentjes

Empanada’s met kruidige fijne groentjesC
Gemiddeld
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 1 kleine wortel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g diepgevroren erwtjes
  • 200 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 50 g crispy mais (in blik)
  • 4 takjes koriander
  • 1 kruimeldeeg
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl kruidenmix voor chili con carne
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 1 kleine wortel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g diepgevroren erwtjes
  • 200 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 50 g crispy mais (in blik)
  • 4 takjes koriander
  • 1 kruimeldeeg
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl kruidenmix voor chili con carne
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 25 min. kooktijd
1
Snijd de wortel in kleine blokjes en hak de ui. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe en de chilikruiden. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje stoven. Voeg de tomaten en de mais toe. Laat op een vrij hoog vuur inkoken, tot een compacte vulling. Schuif ze op een bord zodat ze snel afkoelt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Klop het ei in een slakom los en houd ± 2 el apart in een klein kommetje. Schep de groentebereiding en de gehakte koriander in de slakom. Meng en breng verder op smaak.
3
Snijd het deeg in 4 (tot driehoeken). Bedek één kant van elke deegdriehoek met vulling, maar niet tot aan de randen. Bevochtig de randen, vouw toe tot empanada’s en druk de randen met de tanden van een vork vast. Leg de empanada’s op het bakpapier en schuif het papier op het rooster van de oven. Smeer ze in met de rest van het losgeklopte ei en bak ze 25 min. in de oven.
4
Serveer warm of op kamertemperatuur en geef er eventueel een slaatje bij.
1
Snijd de wortel in kleine blokjes en hak de ui. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe en de chilikruiden. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje stoven. Voeg de tomaten en de mais toe. Laat op een vrij hoog vuur inkoken, tot een compacte vulling. Schuif ze op een bord zodat ze snel afkoelt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Klop het ei in een slakom los en houd ± 2 el apart in een klein kommetje. Schep de groentebereiding en de gehakte koriander in de slakom. Meng en breng verder op smaak.
3
Snijd het deeg in 4 (tot driehoeken). Bedek één kant van elke deegdriehoek met vulling, maar niet tot aan de randen. Bevochtig de randen, vouw toe tot empanada’s en druk de randen met de tanden van een vork vast. Leg de empanada’s op het bakpapier en schuif het papier op het rooster van de oven. Smeer ze in met de rest van het losgeklopte ei en bak ze 25 min. in de oven.
4
Serveer warm of op kamertemperatuur en geef er eventueel een slaatje bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 184 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 184 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 4,5 g
Lactose vrij
Veggie - minder dan 3€
Snack