1
Hak de pecannoten en het spek apart fijn met een mes. Fruit het spek in een braadpan met de olijfolie en voeg de pecannoten toe, zodra het spek begint te kleuren. Fruit tot alles mooi goudbruin en krokant is.
2
Doe de verse kaas in een slakom. Meng er het geraspte teentje knoflook onder, ¾ van de fijngehakte bieslook, de sesamzaadjes, de cheddar, 1 el honing, 6 fijngehakte jalapeñoschijfjes (of een hoeveelheid naar eigen smaak) en ¾ van het spekpecannotenmengsel. Breng verder op smaak.
3
Schep de bereiding op een groot stuk vershoudfolie en sluit tot een bundel om een bol te vormen. Leg in een kom en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Dresseer de kaasbom net voor het opdienen in het midden van een schaal. Bedek ze met de rest van het spekpecannotenmengsel, de gebakken uitjes en de rest van de bieslook. Besprenkel met een scheutje honing en werk eventueel af met jalapeñoschijfjes. Serveer bij het aperitief, met de melbatoastjes.
5
Tip: Vervang de pecannoten, naar eigen smaak en naargelang je voorraad, door gewone noten, pistachenoten of hazelnoten. Vervang de bieslook door munt, basilicum, koriander of andere verse kruiden naar keuze.
1
Hak de pecannoten en het spek apart fijn met een mes. Fruit het spek in een braadpan met de olijfolie en voeg de pecannoten toe, zodra het spek begint te kleuren. Fruit tot alles mooi goudbruin en krokant is.
2
Doe de verse kaas in een slakom. Meng er het geraspte teentje knoflook onder, ¾ van de fijngehakte bieslook, de sesamzaadjes, de cheddar, 1 el honing, 6 fijngehakte jalapeñoschijfjes (of een hoeveelheid naar eigen smaak) en ¾ van het spekpecannotenmengsel. Breng verder op smaak.
3
Schep de bereiding op een groot stuk vershoudfolie en sluit tot een bundel om een bol te vormen. Leg in een kom en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Dresseer de kaasbom net voor het opdienen in het midden van een schaal. Bedek ze met de rest van het spekpecannotenmengsel, de gebakken uitjes en de rest van de bieslook. Besprenkel met een scheutje honing en werk eventueel af met jalapeñoschijfjes. Serveer bij het aperitief, met de melbatoastjes.
5
Tip: Vervang de pecannoten, naar eigen smaak en naargelang je voorraad, door gewone noten, pistachenoten of hazelnoten. Vervang de bieslook door munt, basilicum, koriander of andere verse kruiden naar keuze.