Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRodebietensoep met rode ui en gember
Delhaize logo
  • Rodebietensoep met rode ui en gember
    A

Rodebietensoep met rode ui en gember

door Line Couvreur
Rodebietensoep met rode ui en gemberA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gekookte rode biobiet
  • 4 rode uien
  • 4 cm gember
  • 1/2 citroen
  • 4 el zure room
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g gekookte rode biobiet
  • 4 rode uien
  • 4 cm gember
  • 1/2 citroen
  • 4 el zure room
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 10 min. + 15 min. kooktijd
1
Hak de rode uien grof en fruit ze 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met de olijfolie. Giet er 7,5 dl water bij en laat 15 min. sudderen.
2
Houd 1 kleine rode biet apart voor de afwerking, snijd de rest in stukken en voeg ze toe in de kookpot. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Laat nog 5 min. koken.
3
Houd enkele uienreepjes apart voor de afwerking. Mix de soep fijn (met een mixer of in de blender) en voeg het sap van de ½ citroen toe. Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder op smaak.
4
Dresseer de soep met 1 el zure room per kom en werk af met kleine plakjes rode biet en uienreepjes. Voeg enkele koriander- en basilicumblaadjes toe als je er in huis hebt.
1
Hak de rode uien grof en fruit ze 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met de olijfolie. Giet er 7,5 dl water bij en laat 15 min. sudderen.
2
Houd 1 kleine rode biet apart voor de afwerking, snijd de rest in stukken en voeg ze toe in de kookpot. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kookpot. Laat nog 5 min. koken.
3
Houd enkele uienreepjes apart voor de afwerking. Mix de soep fijn (met een mixer of in de blender) en voeg het sap van de ½ citroen toe. Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder op smaak.
4
Dresseer de soep met 1 el zure room per kom en werk af met kleine plakjes rode biet en uienreepjes. Voeg enkele koriander- en basilicumblaadjes toe als je er in huis hebt.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 120 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 1,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 120 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 1,4 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Winter
Voorgerecht

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.