⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Delhaize logo
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Gemiddeld
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.
1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Pasen
Diner
Hoofdgerecht