1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.
1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.