Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsfilet met peterseliecrumble en courgettegratin
Delhaize logo
  • Lamsfilet met peterseliecrumble en courgettegratin
    A

Lamsfilet met peterseliecrumble en courgettegratin

Lamsfilet met peterseliecrumble en courgettegratinA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg courgettes
  • 3 el olijfolie
  • 3 dl room
  • 3 eigelen
  • 50 g gemalen gruyère
  • 1 biocitroen
  • 20 g panko
  • 6 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 700 g lamsfilet
  • peper
  • 1 kg courgettes
  • 3 el olijfolie
  • 3 dl room
  • 3 eigelen
  • 50 g gemalen gruyère
  • 1 biocitroen
  • 20 g panko
  • 6 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 700 g lamsfilet
  • peper

Begin met koken

: 45 min. + 5 min. rusttijd
1
Snijd de courgettes in schijfjes en fruit ze 10 min. op een matig vuurtje in een sauteerpan met olijfolie, terwijl je regelmatig mengt. Laat ze 5 min. in een zeef uitlekken. Pers ze lichtjes, maar niet te veel, het mag geen moes worden! Kruid met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal.
2
Meng de room met de eidooiers, peper en zout. Giet dit mengsel over de courgettes en bestrooi met geraspte gruyère. Bak 15 min. goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
3
Meng de fijngeraspte zeste van de biocitroen met panko, gehakte takjes peterselie, geperst knoflook, olijfolie, peper en zout.
4
Haal de gratin uit de oven en verhoog de temperatuur naar 240°C.
5
Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de lamsfilets in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Kruid met peper en zout.
6
Verdeel er de crumble over en bak 5 min. goudbruin in de oven. Laat 5 min. rusten. Serveer met de gratin.
1
Snijd de courgettes in schijfjes en fruit ze 10 min. op een matig vuurtje in een sauteerpan met olijfolie, terwijl je regelmatig mengt. Laat ze 5 min. in een zeef uitlekken. Pers ze lichtjes, maar niet te veel, het mag geen moes worden! Kruid met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal.
2
Meng de room met de eidooiers, peper en zout. Giet dit mengsel over de courgettes en bestrooi met geraspte gruyère. Bak 15 min. goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
3
Meng de fijngeraspte zeste van de biocitroen met panko, gehakte takjes peterselie, geperst knoflook, olijfolie, peper en zout.
4
Haal de gratin uit de oven en verhoog de temperatuur naar 240°C.
5
Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Smeer de lamsfilets in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Kruid met peper en zout.
6
Verdeel er de crumble over en bak 5 min. goudbruin in de oven. Laat 5 min. rusten. Serveer met de gratin.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 131; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 686,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 131; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 686,7
Pasen,Vaderdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht