⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met tofoe
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met tofoe
    A

Maaltijdsoep met tofoe

Maaltijdsoep met tofoeA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g biotofoe
  • 200 g extra fijne boontjes
  • 110 g groene miniasperges
  • 200 g broccolini
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g diepgevroren erwten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 biocitroen
  • 1/2 dl water
  • 1/2 el biogroentebouillon in poeder
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • peper
  • 500 g biotofoe
  • 200 g extra fijne boontjes
  • 110 g groene miniasperges
  • 200 g broccolini
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g diepgevroren erwten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 biocitroen
  • 1/2 dl water
  • 1/2 el biogroentebouillon in poeder
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • peper

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwijder het uiteinde van de broccolini- en aspergestengels. Snijd de asperges in 2. Verwijder de steeltjes van de bonen en snijd ze in 2.
2
Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Breng het water aan de kook met de groentebouillon en de rode peper. Dompel de bonen in het water en reken 3 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Voeg de overige groenten toe: asperges, broccolini, sugar snaps en erwtjes. Breng weer aan de kook en reken nog 2 min kooktijd.
3
Snijd intussen de tofoe in blokjes en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de geriste tijm toe, samen met 1 afgestreken el geraspte citroenzeste, de geperste teentjes knoflook, peper en zout. Meng alles goed en bak de tofoe goudbruin op een hoog vuur.
4
Verdeel de tofoeblokjes en de groenten over diepe borden, giet er bouillon bij en werk af met gesnipperde lente-uitjes. Dien heel warm op en geef er brood bij.
1
Verwijder het uiteinde van de broccolini- en aspergestengels. Snijd de asperges in 2. Verwijder de steeltjes van de bonen en snijd ze in 2.
2
Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Breng het water aan de kook met de groentebouillon en de rode peper. Dompel de bonen in het water en reken 3 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Voeg de overige groenten toe: asperges, broccolini, sugar snaps en erwtjes. Breng weer aan de kook en reken nog 2 min kooktijd.
3
Snijd intussen de tofoe in blokjes en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de geriste tijm toe, samen met 1 afgestreken el geraspte citroenzeste, de geperste teentjes knoflook, peper en zout. Meng alles goed en bak de tofoe goudbruin op een hoog vuur.
4
Verdeel de tofoeblokjes en de groenten over diepe borden, giet er bouillon bij en werk af met gesnipperde lente-uitjes. Dien heel warm op en geef er brood bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 91; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 352,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 91; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 352,26
Vegan
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Vegan | Bio
550 gr
Bio
    2
    59
    Bonen | Extra fijn | Verpakt
    Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
    200 gr
    1
    79
    Groene asperges | Mini
    Delhaize Groene asperges | Mini
    110 gr
    4
    49
    Broccoli
    Delhaize Broccoli
    300 gr
    2de tegen -50%
    2
    29
    Doperwten | Extra fijn
    Bonduelle Doperwten | Extra fijn
    2 × 280 gr
    1
    89
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Bouillon | Groenten
    Fundo Bouillon | Groenten
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €24,25