⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten
Delhaize logo
  • Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten

Lamsbout met look en salie, gegrilde groene asperges met pistachenoten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 10 cl Muscat de Samos
  • 5 cl warm water
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 12 grote saliebladeren
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 e.l. olijfolie
  • 2 afgestreken kl blonde kandijsuiker
  • 3 bussels groene asperges
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • zout
  • 10 cl Muscat de Samos
  • 5 cl warm water
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 12 grote saliebladeren
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 10 e.l. olijfolie
  • 2 afgestreken kl blonde kandijsuiker
  • 3 bussels groene asperges
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • zout

Begin met koken

: Voorbereiding + bereiding: 1 u
1
Neem de lamsbout 1 u voor het bakken uit de koelkast en verwijder het vet.
2
Verwarm de oven voor op th. 8 - 240°C.
3
Meng de geperste knoflook met de heel fijngehakte salieblaadjes en 1/10 van de olijfolie. Maak kleine inkervingen in de lamsbout en stop er telkens een beetje van dit mengsel in. Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel, bestrooi met peper en zout en laat 15 min op 240°C bakken. Verlaag dan de temperatuur tot 180°C (th. 6) en laat nog 24 min bakken (10 min per 500 g). Leg de bout op een plank en bedek met aluminiumfolie, laat 10 min rusten.
4
Giet ondertussen het warme water in de schotel, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Voeg de Muscat de Samos toe, het bindmiddel en de suiker, laat 5 min op heel zacht vuur pruttelen.
5
Verwijder ondertussen ook het harde, onderste deel van de asperges en gaar ze « al dente » in kokend water of stoom ze gaar. Dep ze droog en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Laat ze op hevig vuur roosteren in een hete grillpan.
6
Mix de pistachenoten met de basilicumblaadjes en de resterende olijfolie, voeg peper en zout toe.
7
Serveer de in plakken gesneden lamsbout met de saus en de met de pistache-olie besprenkelde asperges.
1
Neem de lamsbout 1 u voor het bakken uit de koelkast en verwijder het vet.
2
Verwarm de oven voor op th. 8 - 240°C.
3
Meng de geperste knoflook met de heel fijngehakte salieblaadjes en 1/10 van de olijfolie. Maak kleine inkervingen in de lamsbout en stop er telkens een beetje van dit mengsel in. Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel, bestrooi met peper en zout en laat 15 min op 240°C bakken. Verlaag dan de temperatuur tot 180°C (th. 6) en laat nog 24 min bakken (10 min per 500 g). Leg de bout op een plank en bedek met aluminiumfolie, laat 10 min rusten.
4
Giet ondertussen het warme water in de schotel, roer de bakresten los en giet alles in een steelpan. Voeg de Muscat de Samos toe, het bindmiddel en de suiker, laat 5 min op heel zacht vuur pruttelen.
5
Verwijder ondertussen ook het harde, onderste deel van de asperges en gaar ze « al dente » in kokend water of stoom ze gaar. Dep ze droog en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Laat ze op hevig vuur roosteren in een hete grillpan.
6
Mix de pistachenoten met de basilicumblaadjes en de resterende olijfolie, voeg peper en zout toe.
7
Serveer de in plakken gesneden lamsbout met de saus en de met de pistache-olie besprenkelde asperges.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Vaderdag,Pasen
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Salie | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wit | Muskaat uit Valencia | 15% alc.vol.
Castillo de Betera Wit | Muskaat uit Valencia | 15% alc.vol.
75 cl
5
29
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
Delhaize Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
4 × +/- 250 gr
+/-€
5
87
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59

Reeds in je keuken

Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Olijfolie | Extra vierge | Spanje
Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
50 cl
5
79
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
750 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Totaal:
+/-€35,34